Henkilöauto törmäsi koulubussin keulaan Ähtärissä – yksi kuoli seitsemän loukkaantui

0
Linja-auto ja henkilöauto osuivat toisiinsa etukulmistaan. Linja-auto pysyi tiellä ja pystyssä, joten todennäköisesti vieläkin pahemmalta tapaturmalta vältyttiin.

Tänään aamulla kello puoli kahdeksan ja kahdeksan välillä sattui Ähtärissä valtatiellä 18 Ähtärin ja Töysän välillä vakava liikenneonnettomuus, jossa osapuolina olivat koululaisia kuljettanut linja-auto, sekä noin 30-vuotiaan mieskuljettajan ohjaama henkilöauto. Karstulan liikenteen soinilainen mieskuljettaja kertoi tilanteen tulleen niin nopeasti, että hän ei ennättänyt väistämään yhteentörmäystä millään tavoin.

 

Pohjanmaan poliisin alustavan paikkatutkinnan ja silminnäkijähavaintojen mukaan Ähtärin suunnasta kohti Alavutta ajanut henkilöauto oli ajautunut suoraan Alavuden suunnasta tulleen linja-auton keulaan. Henkilöauton itsetuhoiset aikeet ajaa suoraan vastaantulevan liikenteen kaistalle ilmenivät silminnäkijän mukaan siinä, että noin 200 metriä ennen törmäystä oli henkilöauton kuljettaja kiihdyttänyt huomattavasti vauhtiaan ja kääntänyt juuri ennen kohtaamista linja-auton eteen.  Onnettomuuspaikan kohdalla lähellä Alavuden ja Ähtärin kaupungin rajaa valtatie on suora.

Linja-auto ja henkilöauto osuivat toisiinsa kuljettajan puoleisista etukulmistaan. Törmäyksen voimasta kevyempi henkilöauto kimposi oikealle puolelle tietä ojaan. Linja-auton kuljettaja onnistui pitämään pahasti vaurioituneen koululaisbussin tiellä, eikä se päässyt kaatumaan ojaan.

Henkilöauton noin 30-vuotias mieskuljettaja kuoli välittömästi onnettomuudessa. Henkilöautossa ei ollut muita matkustajia.

Linja-autossa oli kuljettajan lisäksi matkustajina 20 koululaista. Saamamme tiedon mukaan seitsemän koululaista loukkaantui, mutta alkutietojen perusteella kukaan ei vakavasti. Loukkaantuneet koululaiset on kuljetettiin ambulansseilla sairaalaan. Linja-auton kuljettaja ei loukkaantunut, mutta kävi tarkistuksessa sairaalassa.

Onnettomuudessa mukana olleet koululaiset saavat tapahtuneen johdosta myös kriisiapua.

 

Pohjanmaan poliisin mukaan onnettomuuspaikalla tie oli sula ja kuiva

JÄTÄ KOMMENTTI