Henkilöstön jaksamista tuettava kuntauudistuksessa

0
Kuntien työntekijöiden työssäjaksamista ei saa unohtaa kuntarakenteita uudistettaessa, Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jytyn puheenjohtaja Maija Pihlajamäki sanoo.

”Jatkuvat muutokset ja epävarmuus tulevasta vaikuttavat työntekijöiden jaksamiseen. Henkilöstön hyvinvointi täytyy ottaa huomioon, kun kuntarakenteita uudistetaan”, Pihlajamäki sanoi perjantaina Kajaanissa.

Kun Kainuussa käynnistyi kuntayhtymän hallintokokeilu vuonna 2005, lisääntyivät työntekijöiden yhteydenotot paikallisille luottamusmiehille. Epävarmuus tulevasta uhkaa kainuulaisia palkansaajia myös nyt, kun kuntakenttää lähdetään hallitusohjelman mukaisesti uudistamaan.

Kuntarakenteita uudistettaessa kunnallisia liikelaitoksia osakeyhtiöitetään kuntalakiin tulevan muutoksen vuoksi, jolloin osa työntekijöistä siirtyy yksityisen työnantajan piiriin. Tällöin sovelletaan yksityisen työnantajan työehtosopimusta, ja kaikki palvelussuhteen ehdot on neuvoteltava uudelleen.

”Viiden vuoden työsuhdeturva kuntaliitoksissa on työntekijöille hyvä asia. Kuitenkin epävarmuutta tuo kysymys siitä, kuka on tuleva työnantaja ja minkä työehtosopimuksen piiriin jatkossa kuuluu”, Pihlajamäki huomauttaa.

Kokonaisuus pirstaloituu

Laajemmasta yhteistyöstä ja hallinnon muuttumisesta käy esimerkkinä Pohjois-Suomen sairaanhoitopiirien erityisvastuualueella valmisteilla oleva laboratoriotoimintojen yhdistäminen yhteiseksi liikelaitokseksi.

Konkretian tasolla muutos merkitsee esimerkiksi uusien tietojärjestelmien käyttöönottoa, mikä vaatii aikaa sekä henkilöstön kunnollista perehdyttämistä. Lisäksi työtä tehdään hajautetusti eri paikkakunnilla.

”Työn organisoinnissa tapahtuu muutoksia, ja kokonaisuus pirstaloituu. Samaan aikaan taloudellinen tiukkuus kurittaa kuntien resursseja. Tämän myllerryksen keskellä pitäisi kuitenkin muistaa työntekijöiden tärkeys. Hyvinvoiva henkilöstö jaksaa töissä pidempään ja tuottaa alueen asukkaille laadukkaita palveluita”, Pihlajamäki sanoo.

Koronavirus-arkistotiedote 1_20

JÄTÄ KOMMENTTI