Jonna Pietilä ja Mikko Savola luopuvat Ähtärin Eläinpuisto Oy:n johtotehtävistä

0
Toimitusjohtaja Jonna Pietilä (kesk.) jättää tehtävänsä Ähtärissä puolentoista vuoden työrupeaman jälkeen heinäkuun lopussa 2019. Vasemmalla kuvassa pandahoitaja Anna Palmroth sekä helmikuun alussa eläkkeelle jäänyt intendentti Mauno Seppäkoski eläinpuiston yleisötilaisuudessa vuoden alussa.

Teksti ja kuvat: Jouko Siirilä/ J-Pnews.fi

Ähtärin Eläinpuisto Oy:n toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja vaihtuvat. Yhtiökokous on myös valinnut uuden hallituksen. Yhtiötä vuoden 2018 helmikuusta asti  johtanut Jonna Pietilä jättää toimitusjohtajan tehtävät elokuussa. Myös Mikko Savola jättää tehtävänsä hallituksen puheenjohtajana. 

LEIPÄTEKSTI:
Ähtärin eläinpuistoa ja Hotelli Mesikämmentä luotsanneet toimitusjohtaja Jonna Pietilä sekä hallituksen puheenjohtaja, kolmannelle kaudelle valittu kansanedustaja Mikko Savola jättävät tehtävänsä Ähtärin Eläinpuisto Oy johdossa. Toimitusjohtajan tehtävät jaetaan väliaikaisesti organisaation johtoryhmän jäsenten ja hallituksen puheenjohtajan kesken.Uuden toimitusjohtajan rekrytointi aloitetaan kesän kuluessa eikä väliaikaista toimitusjohtajaa valita. 

– Jätän yhtiön luottavaisena. Organisaatio toimii hyvin ja johtoryhmän jäsenet ovat kaikki hyvin valmiita kantamaan vastuuta ja osaamisellaan sekä sitoutuneisuudellaan luotsaamaan yhtiötä eteenpäin, kunnes seuraajani on valittu, Pietilä kertoo ja jatkaa: – On ollut suuri ilo ja kunnia olla osa ainutlaatuista pandatarinaa Ähtärissä.

Ähtärin eläinpuisto on edelleen paljon muutakin kuin pandakarhut. Alun perinhän tarhan eläimistön on ollut tarkoitus koostua pohjoisen havumetsävyöhykkeen eläimistöstä. Kuvassa ruskeakarhukolmoset Kasper, Jesper ja Joonatan viime talvena karhujen noustua talviunien jälkeen ensi kertaa ulkoilmaan. (Jouko Siirilä/jpnews.fi)

 

Takaisin Lappiin menestyksellisen vuoden 2018 jälkeen

Jonna Pietilä jättää toimitusjohtajan tehtävät saatuaan tarjouksen, josta ei voinut kieltäytyä. Hän siirtyy Kassiopeia Finlandin palvelukseen Leville. Ensimmäinen pandavuosi 2018 Ähtärissä oli hyvä vuosi myös helmikuun alusta yhtiötä johtaneelle Pietilälle. Saman vuoden lopulla hän kertoi MTV-uutisten erikoishaastattelussa kuluneen vuoden liikevaihdon ja tuloksen ylittäneen reilusti tavoitteet.

– Olimme budjetoineet 8,5 miljoonaa euroa ja 800 000 euroa tulosta. Lokakuun lopussaq olitiin jo 10,5 miljoonassa ja tulos tulee olemaan 1,5 miljoonaa, mitä jää viivan alle. Nyt tulos ei ole vain voitollinen vaan melkein tuplaten se, mitä ajateltiin, helmikuussa toimitusjohtajana aloittanut Pietilä iloitsee.

Lopullinen liikevaihto kaksinkertaistui edellisen vuoteen verrattuna 11 miljoonaan euroon. Tulosta kertyi lopulta 1,2 miljoonaa. Viime vuonna eläinpuistossa vieraili noin 275 000 ihmistä eli melkein satatuhatta ihmistä enemmän kuin edellisenä vuonna. Suurin osa heistä tuli arvattavastikin katsomaan Eläinpuistoon kymmeneksi vuodeksi vuokrattuja kahta pandaa, Lumia ja Pyryä.

Ähtärin pandat ovat vuokralla Ähtärissä. Oletettavasti juuri Pyry (kuvassa) ja Lumi vetivät Ähtäriin ennätyksellisen 275 000 hengen kävijämäärän vuonna 2018. Nyt odotetaan suurella kiinnostuksella, mikä kävijämäärä tulee olemaan alkaneessa heinäkuussa. Joidenkin arvioiden mukaan kävijämäärän olisi syytä pysyä viime vuotisella tasolla pandoista aiheutuvien kulujen peittämiseksi. (Jouko Siirilä/jpnews.fi)

 

Talousjohtaja Arja Väliaho aloittaa
hallituksen puheenjohtajana

Yhtiökokous on nimennyt myös uuden hallituksen. Hallituksen uutena puheenjohtajana aloittaa Ähtärin kaupungin talousjohtaja Arja Väliaho. Väistyvä hallituksen puheenjohtaja Mikko Savola kiittää Pietilää merkittävästä työpanoksesta Ähtärin matkailun eteen sekä ammattitaitoisesta ja kehittävästä työotteesta, joka on nostanut Ähtärin Eläinpuiston ja sen tytäryhtiöiden koko organisaation uudelle tasolle niin osaamiseltaan kuin yhteishengeltäänkin.

– Puheenjohtajuudesta luopuminen oli oma päätökseni. On ollut kunnia toimia ensin Ähtärin lippulaivan hallituksen jäsenenä ja sen jälkeen hallituksen puheenjohtajana. Haluan kiittää koko henkilöstöä, hallitusta ja Ähtärin kaupunkia yhteisestä ajasta ja upeasta matkasta, jonka aikana Ähtäri Zoo sai pandojen saapumisen myötä toimintaansa roimasti uutta vauhtia. Useiden jo olemassa olevien ja uusien luottamustehtävien alla koen yhtiön kannalta paremmaksi, että Ähtärin Eläinpuisto Oy:n hallituksen puheenjohtajana toimii Ähtärissä viikollakin fyysisesti paikalla oleva henkilö, kertoo Savola.


 

Perustavan_tuki_200219

JÄTÄ KOMMENTTI