Kansanedustaja Reijo Hongisto huolissaan nelikoptereiden rikollisesta käytöstä!

0
(jpnews.fi/arkistokuva)

Pitkin kesää on Euroopassa uutisoitu kaupallisten kauko-ohjattavien dronien eli nelikoptereiden rikollisesta käytöstä. Uutena ilmiönä Britanniassa on havaittu, että käteviä pikkuilma-aluksia käytetään pudottamaan vankila-alueille erilaisia esineitä ja tuotteita kuten aseita, matkapuhelimia ja huumeita. Räjähteidenkin lennättäminen ja pudottaminen kohtuullisen tarkasti haluttuun paikkaan on mahdollista.

Tuoreiden uutisten mukaan Britannian Oikeusministeriö on julkistanut innovaatiokilpailun, johon on varattu yli miljoona euroa ongelman kitkemiseksi. Tavoitteena on kehittää rikollisten lennokkien kaappaamiseen tarkoitettuja teknologioita.

Suomessakin tutkitaan ja jopa kokeillaan erilaisten postilähetysten kuljettamista ja jakamista kauko-ohjattuja nelikoptereita hyväksi käyttäen. Tällä viikolla muun muassa poliisi ilmoitti ostavansa nelikoptereita valvomaan liikennettä.

Järeämmät ammattikäytössä olevat nelikopterilennokit palvelevat jo monipuolisesti etenkin ilmakuvauksessa. Sen mahdollistamia muita tehtäviä ideoidaan kuitenkin jatkuvasti lisää. (jpnews.fi/arkisto)

– Rikolliseen käyttöön liittyvän ilmiön rantautuminen Suomeen on vain ajan kysymys. Se saattaa olla jo todellistakin, mutta sitä ei olla vielä havaittu tai uutisoitu. sanoo Hongisto.

Jotta ilmiöön puututtaisiin ajoissa, niin kansanedustaja Reijo Hongisto (sin) on jättänyt asiasta vastaavalle ministerille alla olevan kirjallisen kysymyksen:

Onko edellä kuvatusta ilmiöstä havaintoja Suomessa ja mihin toimiin on ilmiön estämiseksi ryhdytty tai aiotaan ryhtyä?

Tallenna

Tallenna

Tallenna

AA-Jussit_210718

JÄTÄ KOMMENTTI