Karamellitehdas tuhoutui täysin tulipalossa Kivijärvellä!

0
(arkistokuva)

Kivijärveläisen CandyWellin noin 900 neliömetrin kokoinen tuotantolaitos Kivijärvellä tuhoutui rajussa tulipalossa tänään aamupäivällä. Yhtiö valmistaa erilaisia makeisia ja perinteisiä pastilleja puristustekniikalla. Palosta aiheutui arviolta liki miljoonan euron vahingot.

Keski-Suomen pelastuslaitokselta kerrottiin Kivijärven ja naapurikuntien palokuntien saaneen hälytyksen rakennuspalolle Tiirontielle aamulla vähän ennen kello puoli seitsemää. Rakennus on ilmiliekeissä Kivijärven palokunnan saavuttua paikalle. Tulipalossa ei pelastustoimen mukaan aiheutunut henkilövahinkoja. Tuhoutuneen tuotantolaitoksen syttymissyy ei ollut vielä myöskään selvillä

– Ovelle koputettiin aamulla, että tehdas on tulessa. sanoo ”shokkiuutisen” saanut CandyWellin toimitusjohtaja Vesa Hurme.

 

Hurmeen mukaan näyttää siltä, että yhtiö joutuu rakentamaan uuden hallin ja uudet koneet.

– Kyllä meillä vakava tavoite on, että tulemme jatkamaan karkintekoa Kivijärvellä mahdollisimman nopeasti. Varmaankin käymme kunnan kanssa neuvottelut uusista tiloista. Kalusto pitää katsoa erikseen, että kuinka nopeasti sitä saa tilalle hankittua, Hurme sanoo.

Yhtiön koneet ovat osin itse suunniteltuja ja rakennettuja. Hurmeen mukaan vahingot voivat nousta miljoonan euron luokkaan.

CandyWellin tuotevalikoima käsittää liki 40 tuotetta. Se valmistaa vuodessa noin 150 000 kiloa makeisia.

JÄTÄ KOMMENTTI