Kuortaneenjärven ennätystulva uhkaa yli sataa mökkiä – huippua arvioidaan puolenviikon aikaan

0
Tulvat uhkaavat rakennuksia Kuortaneella. (Kuvituskuva)

Kuortaneenjärvi voi jopa saavuttaa vuodesta 1939 alkaneen havaintohistoriansa suurimman korkeuden. Kuortaneenjärvellä vedenpinta on noussut tasolle 77,00 m (N43), mutta Tulvakeskuksen ennusteiden mukaan vedenpinnan odotetaan nousevan tasolle 77,40 alkavan viikon puolivälissä.

Tulvakeskuksen vahinkoarvion mukaan Kuortaneenjärven alueella on uhattuna satoja rakennuksia. Tulvauhan alaisella alueella sijaitsee noin 150 loma-asuntoa, muutama vakituisessa käytössä oleva asunto ja noin 300 erilaista sauna- tai talousrakennusta. Rakennusten kastumisen lisäksi on riskinä, että monet pienehköt tiet jäävät tulvaveden alle.  Katso kartta tulvariskialueella olevista loma- ja asuinrakennuksista.

Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos ja ELY-keskus kehottavat kaikkia matalalla olevien rantakiinteistöjen omistajia varautumaan siirtämällä veneitä ja muuta irtaimistoa ylemmäs ja suojaamaan kastumisvaarassa olevia rakennuksia esimerkiksi muovin ja hiekan avulla. Kannattaa myös muistaa tulvan aiheuttamat moninaiset muut riskit.  Tulvaveden peittämät tiet ovat vaarallisia ja tulvavesiin sekoittuu yleensä myös jätevesiä ja muita haitallisia aiheita.


 

kategoriainfo2

JÄTÄ KOMMENTTI