Lehonpaja Ky – Vuoden yrittäjä Soinissa

0

Lehonpaja Ky valittiin vuoden 2018 yrittäjäksi Soinissa. Yritys on luonnontieteelliseen konservointiin sekä näyttelyiden suunnitteluun ja rakentamiseen erikoistunut yritys.

Historiaa
01.03.1979 Pasi Ahopelto Ky aloitti turkistarhauksen ja samoihin aikoihin alihankintana Soinin Metalli Oy:n valmistamien Tapio-harvestereiden ohjausrelelaatikoiden kokoamisen. Sivutoimisena / harrastuksena eläintentäyttö.
1987 yrityksen nimeksi muutettiin Lehonpaja Ky.
1993 Turkistarhaus loppui, mutta alihankintatyöt jatkuivat.
1998 – 2002 Luonnontieteelliselle keskusmuseolle Helsinkiin opiskelemaan konservaattorin ammattitutkintoa.
2002 valmistumisen jälkeen olen työskennellyt Soinin Sauruperällä sijaitsevassa verstaassani tehden kaikkea luonnontieteellisen alan konservointiin liittyviä töitä, kuten eläintentäyttöä, näyttelyiden suunnittelua ja rakentamista luontokeskuksille ja museoille. Esimerkiksi Espoon Nuuksiossa sijaitsevan Metsähallituksen Haltia luontokeskuksen dioraamat ja täytetyt eläimet ovat tekemiäni. Samoin osa Ukko-Kolin luontokeskuksen näyttelyä.
Vapriikin luontomuseoon Tampereelle olen tehnyt mm. hirvi- ja karhudioraamat. Vapriikkin Birckala 1017 näyttelyyn valmistin Janakkalan miekkamiehen hautajäljennöksen. Italiaan Trenton kaupungin luonnontieteelliseen museoon olen saanut tehdä hyvin paljon eri eläimiä hirvestä hiireen. Helsingin eläinmuseolla on myös töitäni. Suomen Metsästysmuseolle Riihimäelle olen suunnitellut ja tehnyt metsäpeura- ja tuohikotadioraamat.


Koulujen kokoelmia olen uusinut ja kunnostanut vuosittain.
Metsästäjät ovat yksi suuri asiakasryhmäni, karhujen, ilvesten ja kanalintujen ollessa suosituimpia trofeita.

Olen avustanut myöskin kuvataitelijoita mm. Ismo Kajander, Osmo Rauhala.
Harrastukset Vaellukset, umpihankihiihto, luonto ja Lappi Metsästys suomenpystykorvalla perinteisellä tyylillä sekä jänistäminen beaglella. Kuvanveisto ja maalaus Hitailu, myötätuulipyöräily Käsityöläinen Pasi Ahopelto. Rahastonhoitaja / sihteeri (sivutoim) Satu Ahopelto

AA-Kitee_180619

JÄTÄ KOMMENTTI