Lumipenkkaan ajo paljasti lain laitapuolen kulkijat Ähtärissä

0
(poliisi)

Eilen iltapäivällä kello neljän aikaan Pohjanmaan poliisi sai hätäkeskukselta ilmoituksen, että henkilöauto oli ajanut lumipenkkaan Ähtärissä Pihlajavedentiellä. Poliisin saapuessa ilmoitetulle onnettomuuspaikalle, ei siellä ollut enää mitään eikä ketään.

Lyhyen etsinnän jälkeen poliisipartio löysi läheisen talon pihasta tuntomerkkeihin sopivan ajoneuvon.

Jyväskyläläinen 43-vuotias auton ”apukuljettaja” nukkui sammuneena autossa ja autoa kuljettanut jyväskyläläinen 23-vuotias nuorimies yritti korjata ulosajossa vaurioitunutta henkilöautoa. Kuljettaja puhalsi nollat, mutta hän oli hidas ja unelias. Poliisi suoritti huumepikatestin, joka oli positiivinen kahdelle eri huumausaineelle. Suoritetuissa kiinniottotarkastuksissa poliisi löysi molempien miesten hallusta huumeidenkäyttövälineitä ja toisen hallusta huumausainetta.

Poliisipartio otti molemmat henkilöt kiinni ja kuljetti heidät verikokeisiin Seinäjoen sairaalaan, josta matka jatkui Seinäjoen poliisivankilaan.

Epäiltyjen käyttämästä autosta poliisi löysi lisäksi kahta eri huumausainetta ja lääkkeitä. Alustavassa tutkinnassa selvisi, että autossa oli väärät siirtokilvet, auto oli katsastamaton sekä liikenteestä poistettu 5.7.2017. Lisäksi toisella epäillyllä oli etsintäkuulutus perässä. Poliisi jatkaa tapauksen esitutkintaa muun muassa rikosnimikkeillä törkeä rattijuopumus ja huumausaineen käyttörikos.

 


 

Perustavan_tuki_200219

JÄTÄ KOMMENTTI