Metsäkauriit ovat tulleet – jäädäkseen

0
Metsäkauriita ruokintapaikalla

Soinilainen metsästyksen harrastaja Reijo Kotanen ruokkii talvisin metsäkauriita. Näin lumisena talvena metsäkauris tarvitseekin ruokintaa. Viidenkymmenen sentin lumikorkeus haittaa metsäkauriin elämää. Kun kauriit ovat löytäneet ruokintapaikan ne myös käyttävät tätä mahdollisuutta.

Kameran kuvaa yöllä

Soinin Metsästysseuran puheenjohtaja Heikki Lehisalo kertoo metsäkauriista seuraavasti: – Metsäkauriskanta on selvästi kasvava hirvieläinryhmän uusimpia tulokkaita, etenkin meillä Soinissa. Metsäkauriin metsästys ei ole luvanvaraista kuten hirvenmetsästys. Me huolehdimme lajin lisääntymisesta metsästäjien yhteisellä sopimuksella. Alueelle on sovittu viiden matsäkauriin kaadosta ja ne on myös metsästyksen tuloksena kaadettu. Metsäkauriin pahimpina vihollisena ovat autot, ketut (etenkin kauriinvasat) ja jossain määrin sudet.

Metsäkauris on pienikokoinen hirvieläin, täysikasvuisen paino on noin 20-40 kiloa. Metsäkauris on ravinnon suhteen hyvinkin vaativa, joten alueilla, joilla on paksu lumikerros ei ole paras mahdollinen kauriin asuinalueeksi. Kanta Suomessa on kuitenkin useita kymmeniätuhansia ja on kasvussa. Metsäkauris on ihmisen lemmikkieläin luonnossa, onhan se etenkin lasten  tuntema ”bambi”.

 

 

 

 

Yleisötilaisuus_Hautakylä

JÄTÄ KOMMENTTI