MIKKO SAVOLA | Presidentti johtaa Suomen ulkopolitiikkaa

0
Kansanedustaja Mikko Savola

Ähtäriläinen kansanedustaja Mikko Savola (kesk.) painottaa presidentinvaalin merkitystä koko Suomen ulkopolitiikan kannalta. Presidentin näkyminen Suomen ulkopolitiikan johtajana ja Suomikuvan lähettiläänä vaatii laajan osaamispohjan ja kokemuksen. Savolan mielestä mututiedolla sitä hommaa ei hoideta.

Matti Vanhanen on aikamme kokeneimpia ulkopolitiikan johtajia. Pääministerikokemuksen lisäksi hänellä on monipuolinen ja pitkäaikainen kokemus kansainvälisestä yhteistyöstä muun muassa ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajana. Entisenä Puolustusministerinä hänellä on Myös Ylipäällikön tehtävään vahva osaaminen, sanoo Savola.

Presidenttiehdokas Matti Vanhanen

Savola muistuttaa, että kansainvälinen politiikka ja Suomen linja koskettaa kaikkia. Maailman tila on muuttunut ennalta-arvaamattomammaksi. Turvallisuusympäristössä tapahtuneet muutokset ovat saaneet kaikki kansakunnat varpailleen ja tarkastelemaan puolustuksensa tilaa. Samalla vastakkainasettelu nostaa päätään kaikkialla.

– Suomen rooli on aina ollut rauhan rakentajana ja keskustelun vaalijana. Tänä päivänä kaivataan vakaita rauhan rakentajia, mikä on Tasavallan Presidentin yksi keskeisistä tehtävistä, tähdentää Savola puheessaan.

Suomen parantunut taloustilanne turvataan myös vakaudella. Talous kasvaa, yritykset luottavat entistä paremmin tulevaisuuteen ja investoivat. Uusia työpaikkoja syntyy ja velkaa otetaan vähemmän.
Nyt merkittävä muutos on saatu aikaan niin hallituksen päättäväisin toimin kuin yleisen talousmuutoksen seurauksena. Hyvä tasainen kasvu ja lisääntyvät työpaikat turvaavat, niin jokaisen henkilökohtaista kuin koko maan kestävää tulevaisuutta. Kasvun tulokset on saatava entistä paremmin koko Suomen hyödyksi.

Savola puhui Kurikan keskustan kunnallisjärjestön ja Luovan paikallisyhdistyksen järjestämässä keskustelutilaisuudessa Myllykylän kylätalolla 10.1.2018.

 


Tallenna

talvirenkaatmarkkina

JÄTÄ KOMMENTTI