Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen Alajärven palokunta sai hälytyksen tänään iltapäivällä kello puoli neljän jälkeen Pekkolantielle. Palokunnan sammutusyksikön kiiruhtaessa noin kolmen kilometrin päässä olevaan Alajärven rannan Pekkolanniemeen oli sitä vastassa sankasti savua tupruttava tilan pieni mökkirakennus.

Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen Alajärven palokunnan sammutusyksikkö paikalla (jpnews.fi/JK)

Nelimarkan aluetaidemuseo miljöön tuntumassa sijaitseva rakennus on kooltaan noin 30 neliötä ja siinä on kaksi huonetta.

Talossa asustava keski-ikäinen mieshenkilö oli laittanut puilla lämmitettäviin tulisijoihin valkean lämmittääkseen rakennusta ja oli havahtunut rätisevään ääneen ja havainnut savun muodustusta välikatosta.

Liekit jouduttiin hakemaan esiin ulkoseiniä purkamalla (jpnews.fi/JK)

Alueen päivystävä palomestari Seppo Korpela Alajärveltä ei osannut sanoa vielä tarkkaa syttymissyytä, mutta hän epäili vahvasti palon aiheutunee lämmitysjärjestelmistä. Liekit ovat Korpelan mukaan rakennuksen monimutkaisissa rakenteissa ja kytevät eristeissä ja peltikaton alla, jolloin sammuttaminen on aikaa vievää ja haasteellista.

Rakennuksen vauriot palosta, savusta ja sammutusraivauksesta lienevät niin mittavat, ettei sitä kannata enää remontoida. Sähkö mökkiin tuotettiin kauempana erillisessä katoksessa olevasta aggregaatista. Rakennusta ja sen irtaimistoa ei ollut vakuutettu.

Kukaan ei vahingoittunut tulipalossa.

Pieni asuimökki tuhoutui pahoin lämmityksestä syttyneessä tulipalossa Pekkolassa (jpnews.fi/JK)

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Niina_Kivinummi_140

JÄTÄ KOMMENTTI