Mörköjen perään on jo kyselty – ne tulevat Alajärvelle 11. kerran keskiviikkona 2.11.

0

Perinteinen Alajärven keskustan kauppaliikkeiden masinoima Mörköilta-tapahtuma liikkeissä ja kaduilla saa vahvuuteensa Nelimarkka Museon väkeä. Mörköilta järjestetään tänä vuonnakin perinteisesti Pyhäinpäivän viikolla, joka ajoittuu nyt keskiviikkoiltaan toinen marraskuuta. Mörköily aloitetaan ilta viideltä, jossa tunnelma tiivistyy aina ilta yhdeksään saakka.

 

Tapahtuman järjestävät ja perinnettä pitävät yllä ”hartiapankillaan” osa Alajärven eri alojen erikoiskauppiaiden ryhmää. Kaupan kehittämisryhmän toiminnot muuttuivat henkilövaihdosten ja uuden toimintamallin myötä, jolloin muun muassa tämä jo kymmenen vuotta tunnetuksi tehty tapahtuma jätettiin kokonaan kauppiaiden ”omalle vastuulle”.
.

– Olemme iloksemme saaneet yhteistyöhön mukaan tänä vuonna myös Nelimarkka Museon ja he tulevat osaltaan järjestämään lapsille ja nuorille toimintaa Villa Väinölässä, iloitsee järjestelykoneiston keskiössä oleva kauppias Elina Mikkonen Aaltomarista.

Mikkosen mukaan liikkeissä on perinteiseen tapaan vaihtelevasti himmeitä hintoja, hurjia tarjouksia, tarjoilua ja tapahtumaa.
Yleisölle asetetaan aikaisempien kertojen tapaan tunnistettavaksi kolme (3) mörköä, joiden työpaikat Alajärven ydinkeskustan liikkeissä tulee arvata oikein. Palkkiona on 50 euron lahjakortti, voittajan valitsemaan liikkeeseen.
– Toivomme tietenkin, että myös yleisö pukeutuisi illan teemaan sopivaksi. Liisäksi me järjestäjätahot esitämme pyynnön, että asiakkaat liikkuvat mahdollisuuksien mukaan jalan ja jättävät auton yhteen paikkaan parkkiin, koska liikenteessä on paljon lapsia ja nuoria ja iltahämärässä näkyväisyys ei ole parhaimmillaan, valistaa Mikkonen.

mörköiltaa 2014Ankeaa kaamossyksyä keventävään tapahtumaan ovat ilmoittautuneet ainakin seuraavat liikkeet:

Alajärven Kauppakadulta: Japo Tekniset, Alajärven tarvikepiste, Info kirjakauppa, Muodin Top-piste, Siustus Kokon ja Aaltomari.
Paavolantorin yrityksistä mukana ovat: Seppälä, Trove, Oma Säästöpankki, Kauneushoitola Ilme, Kangaskulma M.Y-H, Fitfactory, Kultahippu, Kahvila Pandora, Veikon kone, Lähituottajien myymälä ja Alajärven Apteekki.

.
– Mörköilta on ollut ylivoimaisesti vetovoimaisin tapahtuma, jota Alajärven keskustassa on järjestetty. Sitä odotetaan ja siitä kysellään, tietää kauppias Elina Mikkonen Aaltomarista.

.

.

kategoriainfo2

JÄTÄ KOMMENTTI