Poliisikansanedustajat huolissaan kollegoidensa työsuojelusta ja terveydestä

0
Kansanedustaja Reijo Hongisto

Ennen kansanedustajakausiaan pitkään poliisin virassa toimineet kansanedustajat ovat huolissaan yhä vakavammaksi käyvästä, osin piilevästä ja jo monin paikoin tiedostetusta terveysuhasta, joka kätkeytyy usean maamme poliisilaitoksen toimitilojen sisäilman epäpuhtauteen. Nyt kansanedustajat Reijo Hongisto (sin) ja Kari Kulmala (sin) peräävät vastuulliselta ministeriltä eilen jättämällään kirjallisella kysymyksellä seuraavaa:

”Mihin toimiin poliisin työsuojelusta ja työterveydestä vastaava valtioneuvoston jäsen aikoo ryhtyä, ettei muutenkin vähäisiä poliisin henkilöstöresursseja altistettaisi kroonisille sairauksille, eikä edes vaadittaisi työskentelemään hengityssuojaimia käyttäen – vapaaehtoisestikaan? ”

Hongiston ja Kulmalan mukaan aiheen kirjalliseen kysymykseen antoi maanantaina (19.3.) laajasti uutisoitu Ylen artikkeli ja ohjelma aluetelevisiossa, jossa kerrottiin Jyväskylän poliisiaseman 20 vuotta jatkuneista sisäilmaongelmista. Pontta aiheeseen antoi samana iltana esitetty MOT, jonka aiheena oli Pukkilan kunnan myymä homekoulu.

Jyväskylän poliisiaseman 270 työntekijästä jopa kolmannes on kuluvan vuoden aikana ilmoittanut sisäilmaoireista. Kymmeniä ihmisiä työskentelee Jyväskylän aseman sijaan väistötiloissa muualla maakunnassa. Osa käyttää hengityssuojaimia omasta halustaan, osa lääkärin määräyksestä.

Poliisivankila suljettiin tammikuussa 2018. Sen johdosta kiinniotettuja on kuljetettu Jyväskylästä Jämsään, Saarijärvelle ja Tampereelle. Eduskunnan apulaisoikeusasiamies on moittinut Jyväskylän poliisilaitosta hitaasta ryhtymisestä toimeen poliisitalon sisäilmaongelmien ratkomisessa

Hongisto ja Kulmala ovat saaneet aika ajoin poliisikollegoiltaan vastaavia, joskaan ei yhtä pahoja viestejä toimitilojen sisäilmaongelmista ympäri maata.

 


 

JÄTÄ KOMMENTTI