Puutalotehtaan yöllisestä palosta miljoonan vahingot Töysässä

0
(jpnews arkisto)

Päivitetty 10.3.2018 klo 15.00

Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen Alavuden ja lähiseutujen palokunnat saivat suurpalohälytyksen lauantaiyönä (10.3.) kello puoli neljän aikaan Töysän Kitulanmäellä sijaitsevan Honkatalon-talotehtaalle. Palokunnat saivat palon hallintaan nopeasti jo aamuyöllä, mutta jälkisammutus ja loppuraivaus jatkui vielä pitempään.

E-P:n pelastuslaitoksen pelastuspäällikön Keijo Kangastien mukaan pitkä varastorakennus tuhoutui täysin. Kangastien mukaan palon aiheuttamat vahingot ovat arviolta puolesta miljoonasta miljoonaan. Tulipalon syttymissyystä hirsivarastossa ei ole vielä tietoa. Palon havaitsi aamyöllä sivullinen henkilö.

Lehtimäentien varrella Alavuden Töysän Kitulanmäellä sijaitsevan tuotantolaitoksen palossa ei sattunut henkilövahinkoja.

Pohjanmaan poliisin mukaan palokuntien sammutusyksiköiden saapuessa paikalle, rakennus oli ollut ilmiliekeissä. Palokohde oli Honkatalojen – tuotantolaitoksen noin 150 neliön kokoinen rakennus, jossa sisällä oli hirsihöyläkone ja varastoituna valmista höylättyä puutavaraa. Höylän yhteydessä oli myös noin 1000 litran öljyvarasto, jonka palaminen voimisti paloa huomattavasti.

Rakennus tuhoutui kokonaan ja samalla myös siellä sijainnut hirsihöyläkone ja puutavara. Pelastuslaitos onnistui estämään muiden rakennusten syttymisen.

Poliisi tutkii tulipaloa normaalina palonsyyn tutkintana ja tekninen tutkinta alkoi palokohteen jäähdyttyä jo lauantaina.

SoininApteekkiOrion1_19

JÄTÄ KOMMENTTI