Raju yöllinen ulosajo Sinisellä tiellä Kauhajärvellä

0
Yöllinen pelastusoperaatio Kauhajärvellä (jpnews.fi/JK)

Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen Lapuan ja Alajärven yksiköt, alueen ensihoitoyksiköt ja poliisi saivat hälytyksen liikenneonnettomuudesta valtatiellä 16 noin puoli tuntia jälkeen puolenyön varhain lauantaina. Tarkempi onnettomuuspaikka oli noin 200 metriä Alajärven suuntaan Lapuan Kauhajärven länsipuolelle johtavan tien risteyksestä.

 

Matkassa yksin ollut mieshenkilö loukkaantui vakavasti ja hänet jouduttiin iroittamaan romuttuneesta autosta.

Onnettomuusauton kuljettaja oli matkannut Lapuan suunnasta kohti Järvi-Pohjanmaata, kun se vielä tuntemattomasta syystä oli ajautunut menosuunnassa oikealle puolen tien luiskalle ja törmännyt siellä lopulta vauhdilla tien liittymään. Osuma valliin oli raju, sillä henkilöauto teki noin 30 metrin ilmalennon päätyen romuttuneena katolleen syvälle saman puolen ojan pohjalle.

Onnettomuuden uhrin iroittaminen kesti jonkin tovin (jpnews.fi/JK)

Onnettomuusauton huomioi toinen tiellä liikkuja, joka oli havainnut yllättäen edessään paljon lumi ja jääroiskeita ja lähes samanaikaisesti hän oli huomannut myöskin auton valot ojasta. Henkilöautosta oli noussut myös runsaasti höyryä tai savua. Mies oli pysäköinyt oman autonsa tien sivuun ja laittanut hätävilkut päälle, jonka jälkeen hän oli kiiruhtanut katsomaan ojaan suistunutta autoa, romuttuneessa ajoneuvossa hän näki yhden ihmisen ja teki hälytyksen hätäkeskukseen. Avun paikalle hälyttänyt mies oli tutkinut vielä lähimaaston ja varmistanut, ettei autosta ollut sinkoutunut ketään muita ilmalennon aikana ulos. Miestä harmitti myös yhden ison ajoneuvoyhdistelmän paikan ohittaminen pysähtymättä aputilanteen aikana.

Onnettomuus auto teki pitkän ilmalennon ja päätyi katolleen ulos tieltä (jpnews.fi/JK)

Paikalle kiiruhti runsaasti ammattinsa osaavaa pelastus- ja hoitohenkilökuntaa ja autoa kuljettanut mies saatiin irrotettua turvallisesti hoitotasoyksikön ambulansin kyytiin ja matkalle sairaalaan. Hänen voinnistaan ei ole tarkempaa tietoa.

Pelastustoimi ohjasi yön liikennettä toista kaistaa käyttäen.

Poliisi oli paikalla selvittämässä ulosajoon ja onnettomuuteen johtaneita syitä.

kategoriainfo2

JÄTÄ KOMMENTTI