Rattijuoppoja piisaa! | Poliisi otti sunnuntaiyön tehovalvonnassa kiinni kuusi rattijuoppoa Etelä-Pohjanmaalla

0

Viime perjantain ja sunnuntain (17.-19.11.2017) välisenä aikana poliisilla oli valtakunnallinen tehostettu rattijuoppovalvonta pikkujoulukauteen liittyen. Etelä-Pohjanmaalla Pohjanmaan poliisin tehostettu valvonta tuotti tulosta:

 

”MIKÄ MAA, MIKÄ VALUUTTA”- POLIISI HERÄTTI HUUMEISEN KUSKIN NUKKUMASTA TIEN POSKESTA LAPUALLA!

Lapualla lauantaina ennen kello neljää iltapäivällä poliisipartio havaitsi henkilöauton valtatien 19 varrella metsäautotien liittymässä. Rekisteritunnuksen perusteella poliisipartiolle selvisi, että kyseinen henkilöauto oli anastettu viime keskiviikkona Seinäjoelta. Kuljettajan paikalla autossa nukkui mieshenkilö ja auton ovet olivat lukittuna. Mies heräsi poliisipartion koputuksiin ja avasi oven. Henkilötietojen perusteella mies osoittautui 37-vuotiaaksi ja oli kotoisin Hämeestä. Poliisin suorittama puhalluskoe näytti nollaa, mutta huumepikatesti oli positiivinen amfetamiinille. Poliisin alustavassa puhettulussa epäilty ei tiennyt missä oli ja miksi oli anastetuksi ilmoitetussa autossa. Poliisi otti miehen kiinni ja kuljetti verikokeisiin ja kliinisiin testeihin Lapuan terveyskeskukseen, josta matka jatkui Seinäjoen poliisivankilaan. Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa muun muassa rikosnimikkeillä rattijuopumus, huumausaineen käyttörikos, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta ja moottorikulkuneuvon käyttövarkaus.

TÖRKEÄSSÄ HUMALASSA 6-VUOTIAS LAPSI KYYDISSÄ LAPUALLA!

Lapualla lauantai-iltana kello sseitsemän jälkeen poliisi sai hälytyskeskukselta ilmoituksen rattijuoposta Portininkujalla. Poliisipartion saavuttua tapahtumapaikalle selvisi, että autoa ajanut 42-vuotias lapualainen nainen oli poistunut paikalta jalan. Ajon aikana kyseisen auton kyydissä oli ollut epäillyn 6-vuotias lapsi. Poliisin suoritti lähietsinnän ja löysi epäillyn pihapiiristä piiloutuneena. Poliisi otti epäillyn kiinni ja suoritettu puhalluskoe näytti 2,26 promillea. Epäilty kuljetettiin verikokeisiin Seinäjoen keskussairaalaan, josta matka jatkui Seinäjoen poliisivankilaan. Tapauksen tutkinta jatkuu rikosnimikkellä törkeä rattijuopumus.

VIRTOLAISRATTIJUOPPO AJOI OJAAN TÖRKEÄSSÄ HUMALATILASSA ALAVUDELLA

Lauantai-iltana kello seitsemän aikaan poliisi sai ilmoituksen ojaanajosta Alavudella Katajatöyräntiellä. Poliisipartion saavuttua onnettomuuspaikalle selvisi, että henkilöauto oli lähtenyt vasemmalle kaartuvassa kurvissa luisuun ja törmännyt keula edellä ojaan. Auto oli edelleen käynnissä ja kuljettajan paikalla istui 32-vuotias virtolainen mies. Auton kuljettaja otettiin kiinni ja suoritettu puhalluskoe näytti 2,4 promillea. Poliisi vei epäillyn verikokeeseen Alavuden terveyskeskukseen, josta matka jatkui Seinäjoen poliisivankilaan. Poliisi määräsi epäillyn väliaikaiseen ajokieltoon ja hänen ajokortti saatiin poliisin haltuun. Autossa oli matkustajina kaksi alavutelaista, noin 30-vuotiasta, mieshenkilöä. Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa. Tapauksen tutkinta jatkuu rikosnimikkeillä törkeä rattijuopumus ja liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

IÄKÄS RATTIJUOPPO SEIKKAILI JALASJÄRVELLÄ JA KOLHI AUTOAAN!

Lauantaina illalla kello kahdeksan jälkeen polisii sai hälytyskeskukselta ilmoituksen, että Jalasjärveltä pohjoisen suuntaan ajaa Vaasantiellä henkilöauto pitkät ajovalot koko ajan päällä keskellä tietä. Poliisipartiot eivät heti löytäneet kohdeajoneuvoa. Pian tuli uusi ilmoitus, että sama ajoneuvo onkin Jalasjärven keskustassa. Lyhyen etsinnän jälkeen poliisipartio pysäytti mainitun ajoneuvon Jalasjärven Torikujalla. Suoritetussa puhalluskokeessa yksin matkassa ollut jalasjärveläinen 81-vuotias mieshenkilö puhalsi 0.66 mg/ l. Poliisi otti miehen kiinni ja kuljetti verikokeisiin Jalasjärven terveyskeskukseen. Poliisi määräsi epäillyn väliaikaiseen ajokieltoon ja hänen ajokortti saatiin poliisin haltuun. Epäillyn käyttämän auton oikea takarengas oli puhki ja oikea eturengas oli vaurioitunut. Lisäksi ympäri autoa oli havaittavissa peltivaurioita. Henkilövahinkoja ei sattunut. Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa törkeänä rattijuopumuksena ja törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

LAPUALAINEN RATTIJUOPPO KOLAROI AUTOAAN – POLIISI OTTI KIINNI NURMOSSA!

Sunnuntaina yöllä kello yhden aikaan poliisi sai hälytyskeskukselta ilmoituksen onnettomuudesta Seinäjoella Kirkkokadun ja Vapaudentien risteyksessä. Henkilöauto oli törmännyt liikenteenjakajaan ja siitä huolimatta oli jatkanut matkaa Pohjan valtatielle. Poliisipartio tavoitti kohdeajoneuvon Hyllykallion Prisman kohdalla ja pysäytti sen. Kuljettana toiminut 42-vuotias lapualainen mieshenkilö puhalsi 1,01 mg/ l. Samalla kävi selville, että ko. ajoneuvon vasen eturengas ja vanne olivat hajalla. Poliisi otti miehen kiinni ja kuljetti hänet Seinäjoen poliisivankilaan, jossa tarkkuusalkometrin tulos oli 0,91 mg/ l. Poliisi määräsi epäillyn väliaikaiseen ajokieltoon ja hänen ajokorttinsa saatiin poliisin haltuun. Tapauksen tutkinta jatkuu törkeänä rattijuopumuksena ja törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

RATTIJUOPPO AJELI ILMAN AJOLUPAA PAKETTIAUTOLLA JALASJÄRVELLÄ

Kello kahden aikaan sunnuntaiyöllä poliisipartio pysäytti Jalasjärven Rantatiellä pakettiauton tarkastusta varten. Yksin matkassa ollut 47-vuotias seinäjokelainen mieshenkilö puhalsi 0,56 mg/ l. Lisäksi selvisi, ettei miehellä ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Poliisi otti miehen kiinni ja kuljetti Seinäjoen poliisiasemalle tarkkuusalkometrikokeeseen, jonka tulos oli 0,50 mg/ l. Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa rikosnimikkeillä rattijuopumus ja kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta.

kategoriainfo2

JÄTÄ KOMMENTTI