”Roskapussien vieminenkin pelottaa” – Hongisto: Jaan pohjalaisäitien susihuolen

1
Susi (arkistokuva)

Kansanedustaja Reijo Hongisto (sin) kertoo saaneensa hiljattain sähköpostia erittäin huolestuneelta pohjalaisäidiltä. Maaseudun rauhaan muuttanut perhe pelkää nyt lastensa puolesta, koska susitilanne Pohjanmaalla on pahentunut merkittävästi.

Pohjalaisäiti kirjoitti Hongistolle, että roskapussin vieminenkin pelottaa, saati että lähtisi hiihtolenkille vaikka kelit houkuttelisivatkin.

– Vaadin konkreettisia toimia susikannan leikkaamiseksi. Viranomaisten on syytä ottaa kansalaisten huoli tosissaan, Hongisto painottaa.

Susikannan kokoa arvioi niin Riistakeskus, Luonnonvarakeskus (Luke) kuin metsästäjätkin. Hongiston mielestä Riistakeskus ja Luke arvioivat kannan jostain syystä alakanttiin.

– Riistakeskuksen ja Luken tutkijoiden pitäisi nykyistä enemmän luottaa metsästäjien tekemään arvioon susikannasta, Hongisto painottaa.

– Susien poistolupia on myönnettävä enemmän. Onhan se kumma, jos perheiden pitää nyky-Suomessa pelätä susien takia. Tässä menee luonnonsuojelu jo liian pitkälle, hämmästelee Hongisto.

kategoriainfo2

1 KOMMENTTI

JÄTÄ KOMMENTTI