Saba Wind toivoo tuulivoimaa Soiniin

0

Saba Wind Oy on käynyt Soinin kunnassa neuvotteluja tuulivoiman rakentamisesta Korkeamaan alueelle. Yrityksen maajohtaja Christoffer Wiik tapasi viime viikolla kunnan edustajia, käyden posittiivista keskustelua heidän kanssaan.

Christoffer Wiik (jpnews.fi)

– Olemme olleet aktiivisiä täällä Soinissa kuusi ja puoli vuotta. Olemme kuunnelleet kuntaa ja kuntalaisia. Meillä on kyseessä iso hanke, noin 70 miljoonaa. Me katsomme sen myös hyödyntävän Soinia, niin veromarkkoina, kuin työllisyytenä. Niissä kunnissa, joissa täällä lähellä tuulivoimaa on rakennettu, Lapualla, Ilmajoella ja Kalajoella on käynyt niin, että päättäjät haluavatkin lisää, huomattuaan positiiviset tulokset.

– Me jatkamme toimintaa Soinissa ja toivomme saavamme rakentaa nämä turbiinit Korkeamaalle tulevina vuosina. Kaikkia soinilaisia hyödyntää tulossa oleva laki, jossa kiinteistöveroa nostetaan tuulivoimaloiden osalta. Paikalliset hyötyvät, kuten maanomistajat, myös huollon vastuu tulevaisuudessa esimerkiksi teistä jää soinilaisille yrityksille. Soini on pieni kunta, eikä ole kovin helppoa varmaankaan saada tänne kymmenien miljoonien investointeja.

– Vaikka energia-ala on globaali ala, hyötyvät siitä myös soinilaiset. Soini voisikin keskittyä vaikkapa tuulivoima-alueeksi, edellytyksiä löytyisi. Me emme ole luopumassa hankkeesta ja toivomme saamamme hankkeen maalin.

Tallenna

JÄTÄ KOMMENTTI