Satu Koskinen Karstulasta ehdolle keskustan Keski-Suomen piirin puheenjohtajaksi

0

Maatalousyrittäjä, pitkän linjan keskustalainen ja piirin varapuheenjohtaja Satu Koskinen Karstulasta on ehdolla Keskustan Keski-Suomen piirin puheenjohtajaksi.

Keskustassa eletään hallitusvastuun aikaa. Se on ollut ja tulee olemaan poliittisen toiminnan tärkein tavoite: Olla maan hallituksessa vaikuttamassa siihen politiikkaan ja lainsäädäntöön, jolla Suomea viedään eteenpäin. Keskustalle tämä hallituskausi on historiallinen myös siksi, että olemme rakentamassa Suomea kohti maakuntahallinnon aikaa ja samalla olemme yhdistämässä sosiaali- ja terveystoimen maakuntahallinnon alle.
Näiden uudistusten onnistuminen edellyttää kentän kuulemista ja toimivaa, kaksisuuntaista tiedonkulkua. Keski-Suomessa on 23 kuntaa, jossa jokaisessa toimii Keskustan kunnallisjärjestö tai pitäjänpaikallisyhdistys. Keskusta on maakunnan suurin puolue. Suurimpana pysyminen edellyttää ahkeraa kentän kiertämistä ja vuorovaikutusta. Viestin on kuljettava molempiin suuntiin piiristä kentälle ja kentältä piiriin. Piirin tehtävä on osaltaan tukea ja auttaa kunnallisjärjestöjä toiminnassaan.

Satu Koskisen mielestä Keskusta ei nykyisellään kerro riittävän selvästi tavoitteita jäsenistölle. Myöskään viesti poliittisista onnistumisista tai toisaalta kompromisseista ja niiden syistä eivät tavoita rivijäseniä.

kategoriainfo1

– Tähän työhön on myös Keskustan Keski-Suomen piirissä saatava lisää virtaa, toteaa monivuotinen piirihallituksen jäsen Koskinen.

Koskinen on valmis sitoutumaan puolueen toiminnan kehittämiseen koko maakunnan alueella.

– Keski-Suomen eri alueiden vahvuudet tulee tunnustaa ja hyödyntää niin, että ne tuovat alueelleen ja koko maakunnalle lisäarvoa. Resursseja kehittämiseen tulee ohjata koko maakunnan alueelle. Keskuskaupunki Jyväskylän vahva rooli maakunnan veturina on koko maakunnan etu, toteaa Satu Koskinen.

Satu Koskinen liittyi Keskustan jäseneksi vuonna 1988. Puolueen toimintaan häntä veti aluksi nimenomaan järjestötyö ja ihmiset. Ihmisten tapaaminen on hänelle järjestötoiminnan suola. Poliittisesti Koskinen haluaa puolustaa kuntien asemaa ja hyvää terveydenhuoltoa. Koskinen kannattaa sosiaali- ja terveystoimen integraatiota ja vastustaa potilaan tai asiakkaan pompottelua luukulta toiselle.

Piirin puheenjohtaja valitaan piirin syyskokouksessa Toivakassa lauantaina 18.marraskuuta.

kategoriainfo2

JÄTÄ KOMMENTTI