Seinäjokelaisnaisen omintakeinen ”alkoholipolitiikka” ja ”tupakkalaki” paljastui – poliisi alkoi tutkia kun yksi alaikäinen joutui sairaalahoitoon!

0

Keski-ikäisen naisen epäillään välittäneen alkoholijuomia ja tupakkaa alaikäisille Seinäjoella vuosina 2015-2017. Poliisin tiedossa on noin 15 lasta ja nuorta, joille välitystoimintaa on tapahtunut. Lapset ovat olleet iältään 13-17 -vuotiaita.

Nainen on perustellut välitystoimintaansa sillä, että nuoret joka tapauksessa hankkivat alkoholijuomia ja tupakkaa tavalla tai toisella ja voivat tulla petetyiksi sekä joutuvat usein maksamaan kohtuuttomia hakupalkkioita. Naisen mukaan hän on ollut luotettava hakija, joka ei ole hakupalkkaa ottanut. Lisäksi hän kertoo valistaneensa nuoria alkoholin kohtuullisesta käytöstä sekä alkoholin ja tupakan haitoista ja vaaroista.

Enimmillään nainen kertoo välittäneen yhdelle nuorelle noin sata oluttölkkiä ja noin 50 askia tupakkaa puolentoista vuoden aikana. Vähimmillään välitystoimintaa on tapahtunut vain yhden kerran.

Nainen mieltää toimineensa väärin ja lainvastaisesti.

Asiassa esitutkinta käynnistyi, kun yksi nuorista joutui sairaalahoitoon liiallisen alkoholinkäytön takia. Tapausta on tutkittu törkeänä alkoholirikoksena ja tupakan myyntirikoksena.

 

kategoriainfo2

JÄTÄ KOMMENTTI