Soini 1868-hankkeessa kuultiin toimijoita

0
Aktiiviset keskustelijat

Yhteisöllisyys, naisvoima ja luonto tapetilla
– Soini 1868 -hankkeen ensimmäinen keskusteluilta

Soini 1868 –hankkeen ensimmäinen keskustelutilaisuus pidettiin Soinin kunnantalolla 15.5. Paikalle saapui Soinin alueen eri toimijoita kuulemaan hankkeen edistymisestä ja keskustelemaan siitä, mitkä ovat ne ominaisuudet, jotka tekevät Soinista houkuttelevan kohteen ja miten ne voitaisiin tuoda parhaiten esille. Yleisen keskustelun lisäksi osallistujat kävivät pienryhmissä läpi muutamia temaattisia kokonaisuuksia Soinin eri kohteista ja Soiniin liittyvistä tarinoista.

Tilaisuuden lopputulemana projektipäällikkö Johannes Aalto sai paljon hänelle uusia näkökulmia ja paikallistietoutta osallistujilta. Hän kiittelikin toimijoiden aktiivisuutta ja avuliaisuutta asian tiimoilta. Yleisen paikallistietouden lisäksi esille tuotiin mm. imagoon liittyviä ajatuksia ja esimerkiksi se, että Soinissa naisilla on aina ollut vahva rooli yhteiskunnassa. ”Nämä ovat niitä näkökulmia, jotka eivät välttämättä tule edes mieleen, mutta joilla on valtava potentiaali kunnan markkinointia ajatellen”, toteaa Aalto.

Ryhmissä keskustellaan

Illan aikana osallistujilla oli myös mahdollisuus koemaistaa soinilaisen, luonnontuotteiseen erikoistuneen Nature Paavola Oy:n mahlaa, joka onkin malliesimerkki laadukkaasta ja kiinnostavasta paikallistuotteesta. Juuri tällaisten tuotteiden kartoitus on myös osa Soini 1868 -hanketta

SoininApteekkiOrion1_19

JÄTÄ KOMMENTTI