Soini – paketti, etuja uusille soinilaisille

0

Soini-seteli ja tervetulopaketti uusille soinilaisille
Soiniin alkuvuoden aikana muuttaneet ovat saamassa postissa mukavan kirjeen, jolla toivotetaan heidän tervetulleeksi etujen kera. Soinin kunta on lähettänyt ensimmäistä kertaa uusille soinilaisille tervetulopaketin.

Paketti sisältää yleistietoa paikkakunnan palveluista ja harrastusmahdollisuuksista. Mukana on myös kunnan ja seurakunnan tervehdykset sekä muuta ajankohtaista, kuten juhlavuoden tapahtumakalenteri ja tietoa kunnan jakamasta 4000 palkkiosta asunnon ostajille ja rakentajille.
– Toki toivomme, että uusi asukas kokee olevansa tervetullut. Meille jokainen kuntalainen on tärkeä. Soinin vahvuutena on kotoisa ja idyllinen ilmapiiri, mistä haluamme viestiä muuttajalle tällä yhteydenotolla. Samalla madalletaan kynnystä aloittaa tutustuminen, kertoo Soinin kunnanjohtaja Juha Viitasaari.
Soinilaisen valuutan liikkeellelasku
Paketin myötä lanseerataan uutuutena Soini-seteli. Seteli on 20 euron arvoinen ja se toimii käypänä valuuttana 14 soinilaisessa yrityksessä, jotka lähtivät mukaan kokeiluun.
– Tässä vaiheessa Soinin oma valuutta toimii puhtaasti kunnanjohtajan kuittaamana setelinä. Tuleva kehitys näyttää, onko jonain päivänä hyvä siirtyä digivaluuttaan tai kultakantaan, Viitasaari pohtii.
Setelin arvosta puolet kattaa yritys itse ja puolet Soinin kunta. Rahanarvoisena etuna on myös 10 kerran kuntosalilahjakortti meneillään olevan terveyskampanjan hengessä.
Soini-setelin ja muun tervetulopaketin tavoitteena on tehdä tutuksi soinilaisia yrityksiä ja yhdistyksiä sekä rakentaa palveluiden yhteismarkkinointia. Näin voidaan lisätä myös kunnan elinvoimaisuutta.
– Kuntalaisten viihtyisyyttä lisää, että he löytävät palvelut ja harrastukset läheltä. Soinissa on yllättävän monipuolinen tarjonta, mutta uusi asukas ei välttämättä löydä niitä yhdellä tai useammallakaan googlauksella. Tässä haluamme olla auttamassa, kertoo Soinin kunnanjohtaja Juha Viitasaari.
Kaikkiaan Soiniin muutti toukokuun loppuun mennessä 26 henkilöä, mutta tervetulopaketin saamisen ehtona oli, ettei ole asunut 1,5 vuoteen Soinissa. Tästä syystä kirjeitä lähti kaikkiaan 12 henkilölle. Tervetulopakettia on ollut kunnan lisäksi valmistelemassa Vireä ja vahva Järviseutu -hanke sekä Soini 1868 -hanke.

Lisätietoja:
Juha Viitasaari
Kunnanjohtaja, Soinin kunta
040 8280648
SoininApteekkiOrion1_19

JÄTÄ KOMMENTTI