Suora lomalento Vaasasta Kap Verdeen oli myöhässä yli 11 tuntia – suurhälytys Vaasan lentokentällä!

0
Moottorista kuuluneet pamahdukset ja leimahdukset sattuivat koneen lähtiessä nousuun Vaasan kentältä (Arkistokuva ei liity tapaukseen!) jpnews.fi

Maassa, lentokentän lähellä, olleen silminnäkijän mukaan matkustajakoneen oikeanpuoleisesta moottorista oli lyönyt liekkejä ja siitä oli kuulunut muutama kovempi pamaus.

Hätäkeskus ilmoitti tiistaina (27.2.) pian kello 17 jälkeen suuresta ilmailuliikenteen vaarasta Vaasan lentokentällä. Samalla paikalle hälytettiin usean pelastuslaitoksen palo- ja pelastusyksiköitä.

Ilmassa oli hälytyksen hetkellä TUI Airwaysin Boeing 767-kone, joka kuljetti mukanaan 328 matkustajaa lomalle Vaasasta Kap Verdeen.

Koneeseen oli tankattu suoralle lennolle reilusti polttoainetta, joten se joutui yllättävän moottorin polttoainejärjestelmän häiriön ilmaannuttua palaamaan takaisin kentälle. Turvallisen takaisin paluun ja laskeutumisen varmistamiseksi joutui kone kiertelemää puolisen tuntia Vaasan merialueen yläpuolella vähentääkseen polttoainekuormaa.

Illalla noin kello kuuden aikaan  TUI;n kone pääsi laskeutumaan lopulta turvallisesti alas. Pelastuslaitosten yksiköt olivat asemissa kentällä varautuneena vakavaan onnettomuuteen.

Koneen 328 matkustajaa palasivat koneesta takaisin Vaasan terminaalin tuloaulaan.

TUI:n lennon Vaasasta Kap Verdeen piti lähteä jo tiistaina aikaisin 5.50 aamulla, mutta lennon lähtö viivästyi yli 11 tuntia. Kone pääsi lähtemään Vaasan kentältä kuitenkiin vasta kello 17.11 ja sen myhästyneen lennon arvioitu uusi saapumisaika Kap Verdeen piti olla kello 22.42.

Myös tammikuussa yksi  lento Kap Verdelle Vaasasta myöhästyi 15 tuntia koneeseen tulleen vian vuoksi.

Tiedossa ei ole millä aikataululla nyt harmillisella ja uhkaavalla tavalla kentälle takaisin  palannut lomalento pääsee uudelleen jatkamaan matkaansa etäiseen kohteeseensa Atlantilla.

Koronavirus-arkistotiedote 1_20

JÄTÄ KOMMENTTI