Susanna Koski | Äänestän kansalaisaloitteen puolesta

0
Susanna Koski (kuva: Kristian Tervo

Sosiaali- ja terveysvaliokunta on tänään pitämässään kokouksessa äänestänyt hylkäävänsä kansalaisaloitteen koskien Vaasan keskussairaalan statuksen nostamiseksi osaksi laajan päivystyksen sairaaloita. Vaikka valiokunta on äänestänyt hylkäämisen puolesta, aloite tulee käsiteltäväksi vielä eduskunnan suureen saliin. Kokoomuksen vaasalainen kansanedustaja Susanna Koski ilmoittaa, että aikoo äänestää aloitteen hyväksymisen puolesta sellaisenaan.

-Tilanne ja olosuhteet ovat muuttuneet hallitusyhteistyön osalta, jota ei siis enää ole. Keskusta esitti valiokunnan kokouksessa aloitteen hylkäämistä, mutta asian edetessä vielä suureen saliin äänestän kansalaisaloitteen hyväksymisen puolesta, Koski sanoo.

Koski olisi toivonut, että asia oltaisiin voitu hyväksyä suoraan sote-valiokunnan käsittelyssä.

-Mielestäni näissä olosuhteissa kokoomuksen olisi pitänyt tukea kansalaisaloitteen hyväksymistä, Koski hämmästelee.

Koski toivoo, että asia kääntyisi vaasalaisten eduksi, kun asiaa käsitellään vielä valiokunnan ulkopuolella.

– Vaasan tilannetta oltiin sivuttu myös perustuslakivaliokunnassa, kun sote-uudistusta käsiteltiin. Siellä oltiin kiinnitetty huomiota kansalaisten kielellisten oikeuksien toteutumiseksi ja kaikkein yksinkertaisin tapa hoitaa asia Vaasassa kuntoon, olisi ulottaa laajan päivystyksen status koskemaan myös Vaasan keskussairaalaa.  Kansalaisaloitteen hyväksyminen saa tukea myös Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin puolelta.

– Toivon, että kollegani yli puoluerajojen äänestäisivät asian puolesta, eikä asiaa pitkitettäisi enempää, päättää Koski.


 

Perustavan_tuki_200219

JÄTÄ KOMMENTTI