Susi murisi ja näytti hampaita talon isännälle Jepualla !

0
Metsästäjät ampuivat lauantaina uhkaavasti käyttäytyneen suden Jepualla. (Arkistokuva ei liity tapaukseen) jpnews.fi

Pohjanmaan poliisilaitos sai lauantaina aamulla hieman ennen kello seitsemää ilmoituksen, jossa kerrottiin suden käyttäytyneen uhkaavasti ihmistä kohtaan Jepuan Grändenissä sijaitsevan omakotitalon pihamaalla.

Poliisin mukaan perheen isä oli ollut lähdössä töihin, kun hän oli yllättäen törmännyt yksinäiseen suteen pihamaalla. Susi oli lähestynyt miestä ja pysähtynyt lopulta noin 1.5 metrin etäisyydelle muristen ja näyttäen hampaitaan. Isä oli paennut paikalta takaisin sisälle asuntoon ja soittanut asiasta poliisille.

Poliisi meni paikalle yhdessä *SRVA:n henkilöstön kanssa. SRVA:n suorittamassa jäljestyksessä todettiin, että kyseinen susi oli liikkunut lähialueella seitsemän muunkin talon pihamaalla.

Saadun selvityksen perusteella poliisi päätti pyytää SRVA- henkilöstöltä virka-apua kyseisen eläimen lopettamiseksi poliisilain perusteella. Poliisin perustelujen mukaan eläin oli aktiivisesti pyörinyt talojen pihamaalla ja käyttäytynyt lopulta uhkaavasti ihmistä kohtaan.

Poliisi kertoo jäljestyksen aloitetun aamupäivällä kello 9.45 aikaan.

Se päättyi kello 12.30 aikaan Sorvistmossenin alueelle, jossa susi saatiin kaadettua ampumalla.

Poliisi on otti suden haltuunsa ja toimittaa sen Oulun Eviralle jatkotutkimuksia varten.

*SRVA = Suurriistavirka-apu , on riistanhoitoyhdistysten ylläpitämä organisaatio, joka välittää poliisille metsästäjien virka-apua suurriistakonflikteissa. 

kategoriainfo1

JÄTÄ KOMMENTTI