Taas uusi eurooppalaisen elintarviketeollisuuden lihaskandaali- vanhaa lihaa tuoreistava yritys paljastui

0
(kuvituskuva)
(kuvituskuva)
Vanhaksi mennyt liha ja makkara pakataan sekä päivätään käsittelyn jälkeen lihatukussa uudestaan siirrettäväksi kauppojen myyntitiskeihin.

Saamamme tiedon mukaan Puolan televisio on onnistunut paljastamaan vakavan lihaskandaalin Pohjois-Puolassa sijaitsevalla lihatukulla. Asia tuli ilmi, kun puolalainen reportteri onnistui kuvaamaan salaa lihojen tuoreistamisprosessia ja pääsi kuuntelemaan henkilökunnan keskusteluja.

Prosessissa vanhentuneet ja parasta ennen -merkinnät ohittaneet makkarat ja lihat on pesty ja niistä on kaavittu pois homeet ja muut näkyvät epäpuhtaudet.

Sen jälkeen lihat on pakattu vakuumiin ja lähetty takaisin myyntipöydille.

Pohjois-Puolassa sijaitsevalla lihatukulla on vanhentunutta lihaa kunnostettu ja myyty uudelleen tuoreena jo vuosia. Lihaa ja makkaraa on saatettu tuoreistaa jopa useita tuhansia kiloja kuukaudessa.

Osa lihoista on myös myyty edelleen muihin EU-maihin. Tiedossa ei ole, onko tällaista lihaa kulkeutunut myyntiin myös Suomessa.

JÄTÄ KOMMENTTI