TAPAHTUI SUOMESSA! | Maantierosvot tekivät törkeän iskun Jalasjärvellä

0

Nuorehko kauhajokelainen pariskunta joutui ryöstörikoksen kohteeksi torstain 5.4. – perjantain 6.4. välisenä yönä Jalasjärven Ilvesjoella heti puolenyön jälkeen.

Pariskunta oli matkaamassa kotiin Etelä-Suomesta valtatiellä 3, josta he kääntyivät  Jalasjärvellä hiljaisemmin liikennöidylle Ilvesjoen ja Ikkeläjärven kautta Kauhajoelle johtavalle maantielle.

Kuljettajana toiminut aviomies oli huomannut perässä ajaneen auton jatkaessaan matkaa Holkontielle. Mies oli antanut tälle takaa nopeammin ajaneelle autolle ohitusmerkin suuntavilkulla ja samalla siirtynyt itse lähemmäksi tien reunaa, jotta takana tulevalla olisi hyvää tilaa ohittaa.

Takana tulleen auton kuljettaja ei ollut ohittanutkaan normaalisti pariskunnan pienempää farmarimallista henkilöautoa, vaan päästyään ajoneuvon rinnalle ohittava auto oli kääntänyt voimakkaasti kulkusuunnassaan oikealle kiinni pariskunnan auton vasempaan kylkeen. Kookkaampi ohittajan auto oli jatkanut kiilaamistaan niin että se oli lopulta saanut työnnettyä pariskunnan auton kulkusuunnassa tien oikeanpuoleiseen ojaan. Pariskunnan auto oli ajautunut ojan pohjalle, mutta pysyi pyörillään koska kuljettaja oli vähentänyt nopeutta helpottaakseen takana tulleen ohitusta.

Pariskunta totesi että kiilaamisen jälkeen ohittanut ajoneuvo oli pysäyttänyt muutaman kymmenen metrin päähän ja siitä oli noussut ulos kolme mieshenkilöä.

Pariskunta oli luullut, että miehet tulevat katsomaan kuinka ojaanajossa kävi, mutta heidän yllätyksekseen ensimmäisenä auton luo tullut mies oli potkaissut saman tien kuljettajanpuoleisen oven ikkunan rikki. Samalla seuraavaksi paikalle tullut mies oli siirtynyt vastakkaiselle puolelle ojassa ollutta autoa ja potkaissut etumatkustajan puoleisen oven ikkunan rikki.

Miehet olivat yrittäneet avata auton ovia ja päästä sisälle pariskunnan autoon, mutta se oli niin syvällä ojassa että ovenavausyritykset kilpistyivät siihen että ovien alaosat ottivat kiinni ojaluiskaan niin että ovia pystyi avaamaan vain 10 – 15 cm verran.

Matkustajan puolelta autoon pyrkinyt mies oli yrittänyt repiä matkustajana istunutta naista vaatteista ja päästä hänen taskuilleen. Samaan aikaan kuljettajan puolelta autoon pyrkinyt toinen mies oli hakannut rikotun ikkunan kautta kuljettajana toiminutta aviomiestä nyrkeillään kasvoihin.

Pariskunnan mukaan miehillä oli jonkinlaiset kaulaliinat kasvojensa peitteenä. Miehet olivat keskustelleet pariskunnan mukaan vieraalla kielellä. Ryöstäjät saivat saaliikseen vähäisen määrän rahaa etuistuimella istuneelta naiselta. Miehet anastivat myös auton keskikonsolissa olleen kuljettajan lompakon joka ei kuitenkaan sisältänyt kovin merkittävää rahamäärää. Tyhjennetty lompakko löytyi noin kilometrin päästä auton pakosuunnasta.

Kaikki kolme miestä olivat iältään n. 30-vuotiaita ja ruumiinrakenteeltaan hoikkia ja he kaikki olivat pukeutuneet tummiin vaatteisiin. Havaintojen tekoa vaikeutti se että tieosuus oli valaisematon. Koetun järkytyksen lisäksi pahoinpitelystä pariskunnalle aiheutui tavanomaisia pahoinpitely- ja hammasvammoja.

Tähän mennessä suoritetuissa tutkimuksissa on selvitetty että kolmihenkinen ryöstäjäporukka on mitä todennäköisimmin ollut liikkeellä Opel Omega – merkkisellä Sedan – mallisella henkilöautolla vm.1998 – 2001. Auton oikeaan kylkeen on todennäköisesti jäänyt jälkiä törmäyksestä ja mahdollisesti ojaan suistuneesta autosta jäänyttä punaista maalia. Epäiltyjen käyttämä Omega on väriltään vaalea/harmaa.

Mikäli lukijoilla on havaintoja kolmostieltä Riihimäki – Jalasjärvi välillä torstai-iltana 5.4. kello 21:00 – 24:00 liikkuneesta pariskunnan punaisesta Volkswagen Golf Variant – farmariautosta ja sitä mahdollisesti seuranneesta vaaleasta Opel Omega Sedan – henkilöautosta, pyydämme tehdyistä havainnoista, rekisteritiedoista, ajoneuvon kansallisuudesta ja mahdollisista erityistuntomerkeistä tietoja, sekä tuon ajan jälkeen ajoneuvon pakosuunnassa Kauhajoen suunnassa perjantaina 6.4. klo 00:30 – 01:30 mahdollisesti tehtyjä havaintoja.

Havainnoista voi ilmoittaa virka-aikana Etelä-Pohjanmaan poliisilaitoksen puhelimeen 0400 – 762009.

AA-Oulu_190618

JÄTÄ KOMMENTTI