Vaasalaisen kultasepänliikkeen ryöstäjät pidätetty- poliisit juoksivat ryöstäjät kiinni

0
Ryöstäjien pakoauto Volvo V50 löydettiin aamulla Peräseinäjoelta
Poliisi on ottanut kiinni Hoviseppien murron tutkinnassa kahdeksan henkilöä, kolme suomalaista naista ja miehen sekä neljä ulkomaalaistaustaista miestä, joista ainakin kaksi on kirjoilla Ruotsissa.

Ainakin osaa epäillyistä tekijöistä tultaneen vaatimaan vangittaviksi jutun selvittämiseksi.

Takavarikkoon on otettu kiinniottojen yhteydessä koruja ja kelloja. Alustavan arvion mukaan anastetun omaisuuden arvo on yli 60000 euroa.

Poliisi on ottanut takavarikkoon epäiltyjen käytössä olleen farmarimallisen henkilöauton Volvo V50.

Ryöstäjien pakoauto Volvo V50 löydettiin aamulla Peräseinäjoelta. Kuva: Poliisi (Klikkaa kuvaa niin näet sen suurempana!)

Ohessa on kuva tekijöitten autosta. Auton liikkumista selvitetään edelleen. Kansalaisilta pyydetään autosta ja epäillyistä tekijöistä havaintoja ennen ja jälkeen tapahtuman puhelinnumeroon 046 5224567.

Saatujen selvitysten mukaan autosta on havaintoja Vaasan keskustassa ainakin puoli tuntia ennen Hoviseppien murtoa. Varkauden jälkeen poliisi on yrittänyt ottaa autoa kiinni Ilmajoella maanantaiaamuna kello 6:20 aikaan. Auto ja epäillyt on tavoitettu aamulla kahdeksan jälkeen Peräseinäjoella.

Poliisiorganisaation nopea toiminta tuotti tulosta

Nopeaan kiinniottoon päädyttiin poliisin nopealla sisäisellä tiedottamisella ja muulla poliisipiirien aktiivisella toiminnalla.

Kiinniottoon osallistui useita Etelä-Pohjanmaan poliisin partioita. Kiinniottotilanteessa osa epäillyistä yritti päästä karkuun. Heidät otettiin kiinni juoksukilpailun jälkeen.

Osalla tekijöistä oli kiinniotossa hallussaan anastetuksi epäiltyä tavaraa. Tapauksessa käytettiin myös vähäiseksi arvioitavia voimakeinoja. Henkilövahinkoja ei kiinniotoissa tullut.

AA-harkat18

JÄTÄ KOMMENTTI