Verkkokaupassa merkittävää huumausainekauppaa käynyt kurikkalainen mies jäi kiinni

0
Cannabiskasvi

Pohjanmaan poliisi kertoi tänään, että Poliisi ja Tulli ovat paljastaneet, niin sanotussa internetin Tor-verkossa, Kurikasta huumausainekauppaa käyneen henkilön.

Poliisi pidätti helmikuussa 2019 Kurikassa törkeästä huumausainerikoksesta epäiltynä olevan kurikkalaisen 45-vuotiaan miehen ja teki kotietsinnän tämän asuntoon. Miehen omakotitalosta takavarikoitiin muun muassa 218 kpl kannabiskasvia ja noin 700 grammaa marihuanaa. Kotietsinnän perusteella mies on kasvattanut talossaan ammattimaisesti kannabista ja tehnyt taloonsa tilat marihuanan pakkaamista ja postittamista varten.

Poliisin suorittaman esitutkinnan perusteella epäilty on aloittanut kannabiksen myynnin kesällä 2016 Tor-verkossa ja saanut huumausainekaupasta ainakin 165 000 euroa laittomia tuloja. Mies on ottanut huumausaineiden tilaukset ja bitcoineina (virtuaalirahana) tapahtuneet maksut vastaan Tor-verkon Silkkitien kautta. Tämän jälkeen mies on tekemissään tiloissa pakannut huumausaineet ja postittanut tilauksen mukaisen määrän cannabis-huumetta eri tilaajille. Miehen omaisuus on asetettu käräjäoikeuden päätöksellä vakuustakavarikkoon.

Esitutkinnasta paljastuu myös, että kurikkalaismies on ollut merkittävä suomalainen huumausaineiden myyjä Silkkitiellä.

 


 

kategoriainfo2

JÄTÄ KOMMENTTI