Yllättikö petollisen liukas keli autoilijan? – kuljettaja kuoli ulosajossa Alajärvellä

0
Samaisella tieosuudella sattui reilu kaksi vuotta sitten kyyjärveläismiehen kuolemaksi koitunut traktorin ja kolmen henkilöauton kolari (Kuvituskuva ei liity tapaukseen!)

Aamulla vähän kello kahdeksan jälkeen Pohjanmaan hätäkeskukseen ilmoitti tielläliikkuja ulosajosta Alajärvellä Kyyjärventiellä. Paikalle kiiruhtaneet pelastus- ja poliisiviranomaiset saivat havaita, että metsässä oli katollaan auto, joka oli suistunut kulkusuunnassaan tien vasemmalle puolelle. Auton kuljettajan paikalla oli mies, joka oli menehtynyt onnettomuuden seurauksena. Onnettomuudessa kuoli 75-vuotias rannikkopohjalainen mies.

 

Poliisin mukaan tapahtumapaikalla Iiruun ja Möksynkylän välillä Kuolemassa ja Kotakankaalla tie kulkee suoraan ja vajaa 200 metriä ennen suistumiskohtaa tiessä on ylämäki. Suistumisjäljistä voitiin todeta henkilöauton tulleen Alajärven suunnasta kohti Kyyjärveä. Suistumisjälkiä ei ollut ajoradalta todettavissa, mutta tien reunasta alkaen ojaan ja edelleen metsään suistumisjälkiä oli yhteensä neljä, jotka alkoivat liki 50 metriä metriä ennen auton pysähtymiskohtaa. Löydettäessä henkilöauto oli katollaan ojan metsän puoleisella reunalla keula metsään päin.

Poliisin selonteon mukaan henkilöauto oli törmännyt ojan metsän puoleisella reunalla olleeseen kumpareeseen, josta se oli lentänyt sähköpylvääseen. Pylväs oli kumpareesta noin yhdeksän metrin päässä metsän reunassa. Sähköpylväässä oli törmäysjälkiä noin kahden metrin korkeudella ja pylväs oli katkennut noin kolmen metrin kohdalta.

Tiessä on jääpolanteet, joiden syvyys vaihtelee 1-2 cm välillä. Tapahtuma-aikaan aamulla tien pinta oli jäinen. Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa.

Koska kyseessä on kuolemaan johtanut liikenneonnettomuus, niin tapahtumaa tutkii myös liikennevahinkojen tutkijalautakunta.

AA-harkat18

JÄTÄ KOMMENTTI