Kruunuhäät jälleen Soinissa 21.7.

0
Kruunuhääkulkue

Soinin Yhteistalolla vietetään illalla 21. heinäkuuta Wanahan Ajan Kruunuhäitä. Edellisen kerran Soinissa tanssittiin Kruunuhäitä kesällä 2017 ja 2003. Viimevuonna kruunuhäät tanssittivat n. 600 ihmistä. Nyt Osuuskunta on halunnut tuoda vanhan ajan perinnettä uusien sukupolvien nähtäväksi, Soinin 150-vuotis juhlavuoden kunniaksi!

Luvassa jälleen näyttävä kulkue joka liikkuu kylän raitilla ja juhlapaikalla tanssitaan vanhemmille soinilaisille tuttuja häätansseja, joihin kuuluvat muun muassa morsius- ja vanhempaintanssit. Kulkue koostuu hevosista vaunuineen, hääparista, hienoston edustajista, kirkkoherrasta vaimoineen, kukkaispareista, virkavallasta, piikasta, rengistä, kylän kenkkäreistä ja kylän kersoista. Viimeisenä meuhkaavat häjyt.

Hienostoa hevoskyydissä

Viimevuosina kulkue on lähtenyt liikkeelle Takalan kaupan pihasta, mutta tänä vuonna hääkulkue lähtee liikkeelle entisaikojen tapaan klo 19.30 Honkolan tallin pihasta kohti liikekeskusta, jossa tarkoituksena tanssia yksi tanssi Nopos Grillin takana olevalla parkkialueella ja sitten takaisin Yhteistalolle, jossa kruunuhäätansseja pyörähdellään pitkin iltaa ja varsinainen hääseremonia alkaa klo 20.30. Illan ohjelma noudattelee perinteistä kaavaa. Tuula Hankaniemen ohjaamia. Tapahtuma videoidaan Ahti Ahon toimesta.

Tanssiharjoitukset alkoivat huhti-toukokuussa. Tanssipareja on esiintymässä toistakymmentä. Soinilaisten lisäksi tanssijoita on ympäristökunnista. Kruunuhäätansseja säestävät pelimannit haitarilla, viululla ja bassolla. Kruunuhäätanssit tanssitaan siten että ensimmäinen tanssi alkaa klo 20.30, seuraava 21.30, 22.30 ja 23.30.

Yleisöä tanssittaa ulkona Jarkko Järvenpää ja Helmenkalastajat ja sisällä Jussi Roponen. Alakerrassa toimii Sepon karaoke. Alueella on tänä vuonna iso anniskeluteltta. Kahvio palvelee väkeä sisällä. Tarkoituksena olisi tanssia yksi tanssi Nopos Grillin takana olevalla parkkipaikalla.

Liput tapahtumaan on 15€/kpl, alle kouluikäiset aikuisen kanssa ilmaiseksi.

Soinin Tapahtumat Osuuskunta toivottaa kaikki tervetulleeksi häihin!

AA-SiiPe_180819

JÄTÄ KOMMENTTI