Alavuden kaupunginvaltuusto kokoontui etänä ensimmäistä kertaa historiassa

0
Alavuden kaupungintalo (Johanna Yli-Kaatiala/jpnews.fi)
  • Johanna Yli-Kaatiala/J-Pnews
  • ALAVUS

Aikaisemmin on pidetty pari harjoituskokousta nettisovelluksessa, jotta kokous sujuisi hieman jouhevammin. Silti teknisille ongelmille ei mahda mitään ja kokous venyi noin 1 h 40 min mittaiseksi. Muutama tekninen keskeytys tuli, koska joku valtuutettu tippui välillä linjoilta, tai kuva ja ääni eivät kulkeneet. Vaihtui myös varavaltuutettua tilalle kesken kokouksen. Ensimmäistä kertaa kokous myöskin striimattiin kaupungin nettisivujen kautta ”youtubeen” kaiken kansan nähtäväksi.

Alavuden kaupunki päätti ostaa maa-alueen Aurinkorannan asuntoalueelta 210 000 euron hintaan. Asia ei herättänyt keskustelua.
.
Aurinkorannan uudet tontit ovat tulossa myyntiin. Kaupunki tekee mainoskampanjaa tonttien eteen ja ne päätettiin laittaa julkiseen huutokauppaan huutokaupat.com-portaaliin. Näin paras tarjous voittaa rehellisesti.
.
”Homma hoidetaan Alavudella”-elinvoimaohjelma on päivitetty. Kaupunkistrategia on visioitu vuoteen 2025 saakka.
.
Kaupunginvaltuusto käsitteli Kestävän kehityksen ohjelmaa 2019-2025. Vaikka ohjelma on nykypäivää ja se on hyvässä vauhdissa Alavudella, niin silti monikaan valtuutettu ei tiedä siitä hirveästi. Siihen toivottiin parannusta ja käytettiin useita puheenvuoroja eri puolueiden voimin. Valtuusto hyväksyi ohjelman.
.
Pykälässä 10 käsiteltiin vuonna 2019 tehdyt valtuustoaloitteet. Yksi aloite meni äänestykseen koskien yksityisten tonttien tarjollepanoa Alavuden kaupungin karttapalveluun. Perus-Kristillisten valtuustoryhmä on aiemmin tehnyt asiasta aloitteen ja nyt haluttiin saada aloite uudelleen käsittelyyn. Ryhmä hävisi äänestyksen äänin 26-9, eli yksityisiä tontteja ei jatkossakaan ole tulossa kaupungin karttapalveluun. Kaikki muut aloitteet menivät keskusteluitta läpi.
.
Kuntalaisaloite Alavuden kaupungintaloa ei saa purkaa jätettiin pöydälle pienen muotovirheen takia ja se palautuu uudelleen kaupunginhallituksen käsittelyyn. Asiasta käytiin muutama puheenvuoro.
.
Veli-Matti Koukerille (kesk) myönnettiin ero varavaltuutetun ja hyvinvointilautakunnan varajäsenyydestä paikkakunnalta poismuuton vuoksi. Tilalle valittiin Tommi Saari (kesk).
.
Nuorisovaltuuston kummivaltuutetuiksi, eli ”nuvakummeiksi” on nimetty Henni Sippola (kesk), Jussi Maijala (kok) ja Antti Mäkelä (ps). Tarkoituksena on tiivistää yhteistyötä nuorisovaltuuston kanssa.
.
Valtuustolle saatettiin tiedoksi tarkastuslautakunnan päätökset koskien sidonnaisuusilmoituksia. Tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Niina Laitio (vihr) oli tyytyväinen annettuihin muutosilmoituksiin.
.
Liitteenä oli myös kaavoituskatsaus koskien voimassa olevia maakuntakaavoja ja muita selvityksiä.
.

Julkisten linjojen sulkeuduttua kaupunginjohtaja Liisa Heinämäki kertoi valtuutetuille koronatilanteesta ja sen vaikutuksista, sekä valmisteli hieman kesäkuun valtuuston kokousta. Sen pitotapaa ei ole vielä päätetty.


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI