Virtain seurakunta jatkaa entisellä  veroprosentilla

0
Virtain kirkkovaltuuston kokous pidettiin tällä kertaa kirkossa, (Jarkko Ruohola)

Jarkko Ruohola/J-Pnews
Virrat

Virtain kirkkovaltuusto hyväksyi ilman puheenvuoroja, yksimielisesti vuoden 2021 veroprosentiksi 1,7 prosenttia maanantai-iltaisessa kokouksessaan.

Veroprosentti on ollut nykyisen suuruinen  vuodesta 2002 lähtien. Kirkkoneuvosto ja johtoryhmä olivat iltakoulussaan keskustelleet veroprosentista ja tulleet siihen tulokseen ettei nyt ole oikea aika veroprosentin korottamiselle, koska korona-aika on tuonut omat haasteensa niin yksityisten ihmisten kuin yhteisöjen talouteen.

Kirkkovaltuusto hyväksyi yksimielisesti kirkkoneuvoston esityksen varhaiskasvatuksen ohjaajan viran perustamisesta. Ohjaajan viran peustamista varten asetettu Kasvatus 2021-työryhmä  piti tärkeänä, että kasvatuksen työalasta tulee yksi kokonaisuus ja samalla toteutuu myös kirkkoneuvoston aiempi päätös kasvatuksen työalan kokonaisuudesta. Työryhmän mukaan kasvatuksen työala voidaan hoitaa nyt uuden viran myötä kolmen henkilötyövuoden resursseilla vuodesta 2021 alkaen. Kaksi nuoriso-ohjaajaa ja varhaiskasvatuksen ohjaaja ovat työajattomia ja ratkaisulla saavutetaan myös säästöjä henkilömenoissa. Varhaiskasvatuksen ohjaajan tehtävänä on suunnitella,organisoida ja toteuttaa seurakunnan kasvatustyötä ennenkaikkea varhaiskasvatuksen ja perhe-ja avioparityön alueella. Samalla hän työskentelee tiiviissä yhteistyössä kasvatuksen tiimin kanssa. Varhaiskasvatuksen ohjaaja osallistuu myös seurakunnan retki-ja leiritoimintaan mukaan lukien rippikoulutyö.

Kirkkovaltuusto päätti yksimielisesti, että Virtain seurakunta tekee hankesuunnitelman  PoKo ry:lle digitaalisesta kehittämis-ja investointihankkeesta. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 75.000 euroa. Investointien osuus on 30.000 euroa,työntekijän palkkaus 35.000 euroa ja hallintokulut-ja muut kulut 10.000 euroa. Seurakunta hakee investointihankkeeseen Pokolta rahoitusta 50 prosenttia eli 15.000 euroa ja kehittämishankkeeseen 80 prosenttia eli 36.000 euroa. Virtain seurakunnan omaksi osuudeksi jää 24.000 euroa. Kirkkovaltuutettu Riitta Kammonen piti hanketta erittäin kannatettavana ja antoi kiitosta Anssi Nymanille, miten hyvin hän on hoitanut seurakunnan tilaisuuksista  striimaukset korona-aikana nettiin. Kirkkovaltuutettu Kari Savinen toivoi, että myös jatkossa kirkkovaltuustonkin kokoukset striimattaisiin. – Tästä on hyviä kokemuksia kaupunginvaltuuston osalta.

Nykyisin Virroilla jumalanpalvelusten katsomäärät ovat keskimäärin 250 katsojakertaa. Videoista parhaan katselumäärän on kerännyt Suvivirsi-video, jolla oli 1800 katselua. Katseluita on tapahtunut korona-aikana yli 40.000. Keskimääräinen katseluaika 8-9 minuuttia. Parhaimmillaan vuorokaudessa yli 400 eri katselijaa.

Kirkkovaltuuston kokouksen alussa vs.kirkkoherra Jukka Taskinen kertoi, että ensi vuoden ensimmäisenä adventtina seurakunnassa järjestetään piispantarkastus  -jr

 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI