YRITTÄJILLÄ KIRKKOPYHÄ KAIKILLE

0
Alavutelaiset Jouni Pollari ja Niilo Rintamäki lauloivat komeasti Töysän yrittäjien kirkkopyhän jumalanpalveluksessa. (Pentti Hautala)

Teksti ja kuvat: Pentti Hautala
Alavus/Töysä

Töysän yrittäjien toimintaan on jo perinteeksi muodostunut kirkkopyhän järjestäminen yhdessä Alavuden seurakunnan kanssa. Kirkkopyhään ovat kaikki kansalaiset tervetulleita ja yhdessäoloon sisältyy yrittäjäyhdistyksen järjestämä ruokailu seurakuntatalolla.

Kuortaneen Urheiluopiston liikuntapappi Ida Hellemaa toimitti jumalanpalveluksen Töysän kirkossa. (Pentti Hautala)

 

Jumalanpalveluksessa Töysän kirkossa saarnasi aivan uusi tuttavuus, Kuortaneen urheiluopiston liikuntapappi Ida Hellemaa ja liturgina toimi Arto Maliniemi. Virret säesti kanttori Paula Setälä. Päivän tekstit lukivat yrittäjät Tarja Kuismin ja Lasse Saarenpää. Lauluillaan kirkkokansaa viidyttivät komeilla äänillään Niilo Rintamäki ja Jouni Pollari.

(edessä) Matti Leinonen aloitaa Töysän Yrittäjät ry:n johdossa 2020 alusta.

Nyt kirkkopyhän alkuun, päivällä ennen kello yhtä alkanutta jumalanpalvelusta, kokoonnuttiin runsalukuisella joukolla seurakuntatalolle. Mukana oli töysäläisten lisäksi osallistujia myöskin ”pääkaupungin” puolelta Alavudelta.
Tilaisuus aloitettiin kanttori Paula Setälän säestyksellä virrellä: ”Soi kunniaksi luojan..”
Alkuvirren jälkään Töysän Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Marja-Liisa Pienimäki esitteli mm., vuoden 2020 alussa uutena puheenjohtajana aloittavan Matti Leinosen ja äskettäin Vuoden Yrittäjä- palkinnon vastaanottaneen Mika Saarimäen.

Yrittäjien kirkkopyhässä oli läsnä mm. vuoden 2018 Suomen Nuoreksi Yrittäjäksi valittu Lasse Saarenpää perheineen ja tämän vuoden Töysän yrittäjänä palkittu Mika Saarimäki. Kuvasssa taustalla vas. Marja-Liisa Pienimäki. (Pentti Hautala)

Marja-Liisa Pienimäki muistutti puheessaan, että meidän kaikkien pitää muistaa kunniottaa niitä edesmenneitä henkilöitä jotka ovat puolustaneet Suomen itsenäisyyttä. Myöskin kaikkia niitä suomalaisia, Töysän kirkkomaahan haudattuja, jotka ovat yrityksillään ja toiminnallaan mahdollistaneet hyvän maan meille elää ja yrittää!

-Töysässä sekä koko Suomenselän seudulla ja koko maakunnassamme on aina ollut vireää yritystoimintaa. Sitä se on tänä päivänäkin ja varmasti tulevaisuudessakin. Saamme kaikki olla ylpeitä paikkakuntiemme monipuolisesta yrittäjyydestä sekä valtakunnallistakin mainetta saaneista ja palkituista, eri alojen yrittäjistämme, muistutti Pienimäki.

Yrittäjien kirkkopyhän juhlassa seurakuntalolla nautittiin Tarja Kuisminin johdolla valmistetusta lohikeitosta ja muista herkuista.

Lohisoppa maistui keskustelun lomassa. (Pentti Hautala)

 

JÄTÄ KOMMENTTI