Ainutlaatuinen, harmoninen, japanilainen taidenäyttely avattu Alajärvellä

0
Japanilaisia taiteijijoita Nelimarkka-museolla

Tänään avattiin Nelimarkka-museolla japanilaisen taiteen näyttely. Kaupunkia edustivat avajaistilaisuudessa kaupunginjohtaja Vesa Koivunen, valtuuston puheenjohtaja Antti Joensuu, hallituksen puheenjohtaja Sari Palmu, sivistystoimen johtaja Esa Kaunisto ja Nelimarkka-museon johtaja Elina Alkio.

ONISHI Eiko: Katastrofien aika (öljy)

Näyttelu koostuu peräti 251 teoksesta ja 169 elävältä japanilaiselta taiteilijalta. Teokset ovat esillä Nelimarkka-museolla, Alajärven kirjastossa ja Villa Väinölässä.

NAKATSUJI Izumi: Karppiviiri (Akryyli)

Vuosittainen näyttely järjestetään ensimmäistä kertaa Suomessa, Suomen ja Japanin 100- vuotisen diplomaattisuhteiden kunniaksi.

INOUE Keiko: Fuyo (Akvarelli)

Näyttely kokoaa yhteen laajan kattauksen japanilaista taidetta, jossa toistuu japanilainen symboliikka esi-isiä kunnioittaen, auringon palvominen, hedelmällisyyskultti sekä japanilainen elämänmeno.

INOUE Hiroyuki: Graffiti (Akryyli)

Näyttelyssä on paljon kukka-aiheita. Asettelutaiteessa on 1500-luvulta lähtien ollut perussääntöjä, jotka kylläkin vaihtelevat koulukunnittain. Kukka-asetelmien tuli symbolisoida yläosaltaan taivasta, alaosaltaan maata ja keskiosaltaan ihmisten asemaa, tämä edusti ten-chi-jinin lakia, jota opetettiin Seika-koulussa 1400-luvulla.

HASEBE Shiki: Auringonkukkia (Akryyli)
HAGA Akira: Kaminoyama-linna ja kirsikkapuut (Öljy)
KITAMURA Shigeyoshi: Perhe metsässä (Öljy)

Näyttelyt ovat avoinna 29.5. – 12.6.2019. Näyttelyn tukijana toimii Club de l Europe et des Arts (CAEA) ja se järjestetään yhteistyössä Japanin Suomen suurlähetystön ja Alajärven kaupungin kanssa.

 


 

 

S-market_Soini160620

JÄTÄ KOMMENTTI