Alajärven Kirkonkylän Nuorisoseura viettää 120 vuotista taivaltaan isomman keittiöremontin myötä

0
Osa uutta keittiötä
Halla-ahon Mattokutomo Ky Alajärveltä lahjoitti kaksi mattoa sijoitettavaksi vaikkapa kahvion ja takkahuoneen fiksatuille ja remontin läpikäyneille lattioille. Matot luovutti (vas.) yrittäjä Olli Ketola ja ne vastaanottivat Nuorisoseuran puheenjohtaja Tuula Viitala ja varapuheenjohtaja Reino Rauhala. (JK/K-Media)

Alajärven Kirkonkylän Ns sai juhlavuodeksi avustusta keittiöremonttiin, joka kruunaa ja kuittaa samalla koko juhlavuoden juhlimiset. Kuuntele johtokunnan jäsenten haastatteluja seuran historiasta ja tekemisistä, samalla saamme mös selvityksen uuden uutukaisen keittiön remontista, joka toteutettiin pitkälti Suomen Kotiseutuliiton myöntämällä 14 500 euron avustuksella.

Alajärven Kirkonkylän Nuorisoseura on perustettu viides päivä tammikuuta 1896, joten kuluva vuosi on seuran 120 vuotisen taipaleen yksi merkkijuhlavuosi. Seuran koti on aina ollut Alvar Aallon nuorena suunnitteleman rakennuksen seinien sisäpuolella ja pihapiirissä. Tarkemmin todeten nuorisoseuran toimitila on, Suomen Museoviraston tiukasti varjelema, akateemikko Alvar Aallon ensimmäinen virallisempi työtilaus ja samalla maailman kuulun arkkitehdin tulemista orastava toteutus.

Nuorisoseuran varapuheenjohtaja Reino Rauhala selvitti taloon pika-aikataululla tehdyn keittiöremontin eri vaiheista. Tärkein asia näyttävässä lopputuloksessa oli saada vanhat eristykset, putkistot, sähköt ja lämmitykset pelaamaan nykyaikaisilla tekniikoilla. Kaapistojen, erilaisten tasojen ja kylmätilojen tarve tuli myös vihdoin viimein korjattua. Nyt keittiössä monien eri tilaisuuksien tarjoilupuoli hoituu huomattavasti aikaisempaa tasokkaammin ja nopeammin. Remontin kokonaiskustannus on noin 20000 euroa.

KLIKKAA TÄSTÄ JA KUUNTELE!

(Kuuntele Reino Rauhalan selvitystä keittiöremontista ja vähän muustakin)

Osa uuden uutukaista keittiötä (JK/K-Media) Kuva suurenee klikkaamalla siitä
Seuran ainoa tulonlähde ja varainhankintamuoto on tilojen vuokraaminen eri tarvitsijatahoille

Nuorisoseuran puheenjohtaja Tuula Viitalan mukaan tilojen vuokraajia löytyy monelta eri alalta ja taholta. Perinteisten konserttien ja näytelmien lisäksi on seuralla totuttu näkemään Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston eri harrastuspiirejä, tiloja vuokrataan paljon koulutus- ja kokouskäyttöön, erilaisiin esittely- ja myyntitilaisuuksiin. Perinteiset häät ovat nouseva käyttäjäryhmä, joiden järjestämiseen muun muassa uusittu keittiö tuo lisäarvoa ja enemmän mahdollisuuksia.

KLIKKAA TÄSTÄ JA KUUNTELE!

(Kuuntele ohesta puheenjohtaja Tuula Viitalan ja johtokunnan jäsenen Kirsi Mattilan ajatuksia ja selontekoa Alajärven Kirkonkylän Ns:n toiminnasta)

Seuran johtokuntaan kuuluvat puheenjohtajien Viitalan ja Rauhalan lisäksi  sihteeri Virve Leppäaho ja jäsenet Antti Nelimarkka, Teresa Kyrönlahti, Launo Ojanperä, Anna-Kaisa Kyrönlahti, Eeva Kokko ja Kirsi Mattila.


Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI