Alajärven Luoma-aho on vuoden 2018 eteläpohjalainen kylä!

0
(oik.) Sirkka Rajala, Marjo Vistiaho, Soili Mäki ja Elina Försti Luoma-ahon kyläyhdistyksestä, vasemmalla palkintojen luovuttajat Heikki Korkealaakso, Eija Mäkiniemi ja Päivi Niemistö. (kuva: Päivi Kultalahti)

Kuvat ja teksti: Päivi Kultalahti

Vuoden Kylä 2018 valinta julkistettiin lauantaina (17.11.) Eteläpohjalaiset Kylät ry:n syyskokouksessa viimevuotisen voittajan Ilmajoen Könninkylän kylätalolla.

Elonkerjuun Osku Ketola esiintyi Joni Teirikankaan säestyksellä.

Eteläpohjalaiset Kylät ry:n syyskokous ja kyläseminaaripäivä aloitettiin ruokailulla ja seminaarin alkajaisiksi esiintyi Elonkerjuun solisti Osku Ketola, säestäjänä Joni Teirikangas. Vuoden kylänä palkittiin Alajärven Luoma-aho. Monipuolisesti aktiivisen kylän palkitsemisen perusteeksi löytyy sinnikkyyttä, kaikenikäisten kyläläisten osallistamista ja laaja-alaista yhteistyötä kaupungin, seurakunnan ja muiden paikallisten ja alueellisten toimijoiden kanssa. Palkinnon saajan puolesta piti kiitospuheen kyläyhdistyksen puheenjohtaja Sirkka Rajala.

 

EPK:n puheenjohtaja Heikki Korkealaakso kertoi kylätoiminnan kuulumisia ja kertasi vuoden tapahtumia. Suurin ponnistus on mittavan hanketyön lisäksi ollut neljän maakunnallisen seminaarin järjestäminen. Tulevaisuuden kylä – miten se tehdään -seminaarit keräsivät yli 200 osallistujaa Kauhajoella, Ilmajoella, Alavudella ja Kauhavalla.

Järjestöpäällikkö Jarmo Vesa esitteli Yhteisöjen yhdistystä ja Seinäjoen järjestötaloa.

Järjestöpäällikkö Jarmo Vesa esitteli Yhteisöjen yhdistystä ja Seinäjoen järjestötaloa. Yhteisöjen yhdistyksessä on 62 sosiaali- ja terveysalan jäsenjärjestöä ja Järjestötalolla niistä on toimipaikka viidellätoista. EPK aikoo liittyä yhdistykseen ja vuokrata tukikohdan talolta vuodenvaihteen tietämillä.

Toukokuussa on luvassa mittava Järjestömarkkinat-kierros kahdeksalla hyvinvointikeskus-paikkakunnalla. Kierroksella on mukana sosiaali- ja terveysalan järjestöjen lisäksi muun muassa MLL, Eläkeliitto, Vapepa ja tietenkin kylätoiminta. Kuntatiimeihin ja -tapahtumiin toivotaan mukaan kaikkia paikallisia järjestöjä ja yhdistyksiä sekä tietenkin kunnan edustusta.

EPK:n ensi vuoden toimintakertomukseen sisältyy myöskin valtakunnallisen paikalliskehittäjien tapaamisen, Lokaalin, järjestäminen elokuussa Kauhavalla. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä maakunnan Leader-toimijoiden kanssa.

Syyskokous hyväksyi talousarvion ja valitsi hallituksen jäsenet. Heikki Korkealaakso, Päivi Niemistö, Hannele Salmela ja Tarja Mäkiniemi valittiin varsinaisiksi jäseniksi uudelleen ja varajäsenistä Lotta Airila, Päivi Kultalahti ja Aulis Nuuja valittiin uudelleen, uutena varajäsenenä aloittaa Tuomo Keppo Seinäjoen Ylistarosta.

Videokooste syysseminaarista ja Luoma-ahon kylän palkitsemisesta

LUE TÄSTÄ J-Pnews LINKISTÄ Luoma-ahon esittely!

Muun muassa yksi valtakunnallisesti merkittävä ja pohjoismainen metalliteollisuuden keskittymä sijaitsee Alajärven Luoma-aholla (Ilmakuva: Henry Joensuu)

Aiemmin palkitut Vuoden kylät:

2017: Könni Ilmajoki

2016: Mäenpää Kauhava

2015: Yliluoma Ylihärmä (Kauhava)

2014: Itäkylä Lappajärvi

2013: Keskikylä Jalasjärvi (Kurikka)

2012: Sydänmaa Alavus

2011: Kitinoja Ylistaro

2010: Ahonkylä Ilmajoki

2009: Nopankylä Ilmajoki

2008: Ruona, Kuortane

2007: Tainuskylä, Jurva

2006: Nummijärvi, Kauhajoki

2005: Kankaankylä, Ylihärmä

2004: Myrkky, Karijoki

2003: Tuiskula, Kurikka

2002: Ruotsala, Kauhava

2001: Hyyppä, Kauhajoki

2000: Kattelus, Alavus

1999: Koskue, Jalasjärvi

1997: Tuurala, Isokyrö

1996: Hakojärvi, Töysä

S-market_Soini160620

JÄTÄ KOMMENTTI