Alajärven uudistettu tori avataan ensi viikolla

0
Alajärven kaupungin ydinkeskustaan on pyritty rakentamaan noin vuoden päivät uutta ilmettä ja toimivuutta. Kadut sekä entisen kirkonkylän ”torinakin” tunnettu ns. paloaukio on saanut myös kokonaan eri tavoin suunnitellut uudenlaiset puitteet.

Osaksi aidon torielämän henkiinsaattamiseksi rakennetun yhteisen ulkoalueen toivotaan vauhdittavan myös perinteistä suoraan tuottajalta asiakkaalle kaupankäyntiä.

Alajärven Yrittäjien kaupan ja palvelun kehittämisryhmän kunnianhimoisena tavoitteena onkin saada hyödynnettyä uudet puitteet  mahdollisimman hyvin ja tehokkaasti. Toritoiminalla ja sen tapahtumilla halutaan luoda kokonaan uutta virtaa ja vilkautta myös ydinkeskustan katuelämään.

Istuksiltaan ja muutamilta yksityiskohdiltaan vielä pienesti keskeneräinen tori halutaan avata yleisölle mahdollisimman pikaisesti, jo tämän syksyn aikana ennen lumen tuloa. Varsinaisessa näyttävässä kukoistuksessaan, kukkasin ja penkkeineen sekä kahvittelu pöytineen, torialueen on tarkoitus olla ensi kevään ja kesän aikaan.

Lokakuun ensimmäisen viikonlopun lauantaina 2.10. tullaan, puuhakkaan ”torityöryhmän” toimesta, paloaukiolla järjestämään Alajärven uuden torin avajaistapahtuma tilaisuus.

Parhaillaan on avajaispäivän oheisohjelman suunnittelu käynnissä. Torimyyjiä kutsutaan runsain mitoin kojuineen ja myyntipöytineen rohkeasti mukaan avausmarkkinoille ja aina sen jälkeenkin.

Alajärven kaupungin teknisessä harjoittelemassa oleva opiskelija Ville Vistbacka on laatimassa ja piirtämässä torialueesta ja toripaikoista selkeän aluekartan.

Mikä torille nimeksi?

Yleisö saa myös alkaa heti miettimään ja ideoimaan uudelle yhteiselle kokoontumisaukiolle ja -torille omaa nimeä.

Nimi ehdotuksensa voi kukin jättää avajaislauantaina sille varattuun palautuspaikkaan torialueella. Nimi kilpailun voitaja saa palkinnoksi ainakin kunniaa, jos nyt ei aivan kultaa.

S-market_Soini160620

JÄTÄ KOMMENTTI