Historiansa viides (5.) Aaltoa & Aarioita festivaali 27.6. – 1.7.2018 Alajärvellä – CLUB for FIVE aloittaa Kitrolla !

0
Aaltoa & Aarioita toimikuntaan kuuluvat mm. (vas.) tiedottaja Kimmo Niskala, yhdistyksen puheenjohtaja Inga Yli-Sikkilä, projektipäällikkö Elina Mikkonen ja sihteeri Maikki Kokko. (jpnews.fi/JK)
Oma artikkelimainoskamppis kevät2021

 

Aaltoa & Aarioita – musiikki- ja tapahtumafestivaalin työryhmä julkisti perjantaina tulevan toiminnan viidennen kesän ja viiden tapahtumapäivän konsertit, tapahtumapaikat, -aikataulut ja esiintyjät. Viisivuotisen toimintansa ”juhlavuodeksi” tapahtumajärjestäjät ovat kiinnittäneet kovan luokan kansainvälisen esiintyjäryhmän. Persoonallinen Club for Five ”soi” ulkoilmakonsertissa Kitrolla.

Festivaalieen tiedottaja Kimmo Niskala kertoi tapahtuman nojaavan edellisvuosilta hyväksi todettuun formaattiin eli tarjolla on jokaiselle jotain. Musiikkia tapahtumassa on kevyestä klassiseen, mukana konserteissa ja tilaisuuksissa on aikaisemmilta vuosilta tutuksi tulleita esiintyjiä ja luonnollisesti aivan kokonaan uusia festivaali tuttavuuksia.

Niskalan mukaan ensimmäinen festivaalit käynnistävä konsertti tapahtumapäivien keskiviikko-iltana Kitron pesäpallostadionalla on kokemus, jota ei kannata kenenkään musiikista ja konserteista nauttivan missata. Tiedossa on harvinaista herkkua, sillä maailman kuulu ja useat tunnetut konserttisalit esiintymässä käynyt kotimainen Club for Five a-capella kuoro nähdään ja kuullaan stadionkonsertissa Alajärvellä.

KUUNTELE AALTOA & AARIOITA FESTIVAALIEN PROJEKTIPÄÄLLIKÖN ELINA MIKKOSEN JULKISTUS TULEVAN KESÄN KONSERTTI- JA TAPAHTUMATARJONNASTA!

Aaltoa & Aarioita projektipäällikkö Elina Mikkonen (jpnews.fi/JK)

Klikkaa tästä ääninauhasta ja kuuntele!

 

Keskiviikko 27.6.2018 Kitron stadionilla

Club for Five

Viisipäiväisen Aaltoa & Aarioita tapahtuman avaa yhteistyössä Alajärven Ankkurien kanssa järjestettävä konsertti Kitron stadionilla.

Vuonna 2000 perustettu suomalainen a-capella –lauluyhtye. Yhtyeen erikoisuutena on instrumentaalinen lähestyminen laulamiseen, erityisesti erilaisten lyömäsoitinten jäljittely ihmisäänellä on tyypillistä Club for Fivea. Yhtye on voittanut Tampereen Sävel –yhtyelaulukilpailun vuonna 2001. Yhtye on julkaissut seitsemän studioalbumia ja niistä viisi on myynyt kultaa. Yhtyeessä laulavat Maija Sariola, Susanna Lukkarinen, Jouni Kannisto, Juha Viitala ja Tuukka Haapaniemi.

 

Torstaina 28.6.2018  Nuorisoseurantalo klo 19.00

Kolme tenoria

Vankkaa osaamista on lavalla, kun kolme tunnettua tenoria kajauttaa kolmiosaisen ohjelmistonsa käyntiin.

Jyrki Anttila on opiskellut Oulun konservatoriossa sekä Sibelius-Akatemian oopperastudiossa. Hän on luonut uraa Suomen Kansallisoopperassa, Virossa, Saksassa, Sveitsissä ja Latviassa, sekä konsertoinut mm. Yhdysvalloissa Japanissa, Australiassa ja Ruotsissa. Anttila on toiminut taiteellisena johtajana useissa eri musiikkitapahtumissa, kuten Lohjan tenoripäivät ja Ilmajoen Musiikkijuhlat. Hän on tuottanut jo 10 vuoden ajan tapahtumia oman konsertti- ja ohjelmatoimiston kautta.

Aki Alamikkotervo aloitti myös musiikkiopinnot Oulun konservatoriossa, lisäksi opintoja on kertynyt Italiassa. Hän on ollut kiinnitettynä Suomen Kansallisoopperaan vuodesta 1999 ja Savonlinnan oopperajuhlien konkari. Hän on tehnyt lukuisia rooleja monissa tunnetuissa ooperataloissa, kuten Tukholman kuninkaallisessa oopperassa, Wienissä, Moskovassa ja Pietarin Marinski-teatterissa. Aki Alamikkotervo voitti kolmannen palkinnon Timo Mustakallio laulukilpailussa vuonna 1989 ja vuonna 1997 hänet nimettiin Vuoden oopperasolistiksi.

Ville Salonen aloitti musiikkiopinnot Porin Poikakuorossa ja jatkoi Porin Palmgren Opistossa, Tampereen Konservatoriossa sekä Teatterikorkeakoulun musiikkiteatterilinjalla. Hän on tullut tunnetuksi rooleistaan oopperan, operettien ja musikaalien parissa. Yli 80 eri roolia teatterien ja oopperoiden lavolla on pitänyt monipuolisen esiintyjän kiireisenä. Ville Salonen on ollut Suomen Kansallisoopperan vieraileva solisti vuodesta 2004 ja kuuluu myös Savonlinnan oopperajuhlien taiteilijoihin. Tällä hetkellä Ville toimii myös Aleksanterin teatterissa toimivan Opera Boxin johtajana. Ville Salonen palkittiin Lappeenrannan laulukilpailussa toisella palkinnolla vuonna 2004.

 

Perjantaina 29.6.2018 Kesäravintola Salakapakka

Jorma Uotinen & Trio Avec

Esiintyjä joka ei esittelyjä kaipaa.

Tanssija, koreografi ja laulaja Jorma Uotinen on esiintyjä koko sielultaan. Esitys kertoo Jorma Uotisen kiehtovasta elämästä. Jorma kuljettaa kertomusta taitavasti tunnelmasta toiseen Pariisin taivaan alla. Draamakonsertti ja Uotisen ainutlaatuinen persoona yhdistyvät unohtumattomaksi illaksi!  Lisää intensiivisyyttä esitykselle antaa Trio Avec, Jari Hakkarainen, piano, Petri Ikkelä, harmonikka, bandoneon, Helena Plathán, sello.

 

Lauantai 30.6.2018 Kesäravintola Salakapakka klo 13.00

Joku aivan muu

Joku aivan MUU! Tarina ystävyydestä, rohkeudesta ja unelmien toteuttamisesta on laulullinen seikkailunäytelmä lehmistä, jotka valtakunnallisen lasten maitolakon seurauksena joutuvat hakemaan uutta työtä. Työnhakumatka vie lehmät lopulta aina kuuhun saakka!

Näytelmä on vauhdikas ja leikkisä kahden näyttelijän show. Näytelmän on kirjoittanut Mervi Heikkilän lehmärunojen innoittamana Laura Kivimäki ja runot lauluiksi on säveltänyt Tero Heinämäki.

 

Lauantaina 30.6.2018  Alajärven Gabrielin kirkko klo 18.00

Esa Ruuttunen

Baritoni Esa Ruuttunen on tunnettu suomalainen oopperalaulaja. Hän on tehnyt pitkän uransa aikana lukuisia eri rooleja maailmalla ja Suomessa. Hän on ollut Suomen Kansallisoopperan vakituista henkilökuntaa lähes kaksikymmentä vuotta. Lisäksi hän on esiintynyt Savonlinnan oopperajuhlilla lähes joka vuosi. Ennen oopperalaulajan uraansa Ruuttunen toimi kymmenen vuotta pappina. Hänelle on myönnetty Pro Finlandia –mitalli vuonna 2001. Pyhän Henrikin risti vuonna 2012 ja Vantaan kaupungin kulttuuripalkinto vuonna 2013.

 

Lauantaina 30.6.2018  Koulukeskus klo 20.00

Exit

Aloittaessaan vuonna 1987 ryhmä gospelmusiikin parissa jo pidempään toimineita muusikoita yhdistivät rockmusiikin ja kristillisen sanoman. Yhtye tunnetaan tarttuvista melodioistaan ja maanläheisistä teksteistään, jotka pyrkivät tuomaan ikivanhan evankeliumin tähän päivään. Pekka Simojoen ja Exitin kappaleet ovatkin olleet suurimpia hittejä rippikouluissa ja suositummat niistä ovat päätyneet useisiin nuottikirjoihin. Yhtye on tehnyt vuosien varrella 16 albumia.

 

Sunnuntaina 1.7.2018  Nuorisoseurantalo klo 13.00

Tero Harjunniemi & Vesa Penttilä haitaristi

Lempäälässä syntynyt Tero Harjunniemi aloitti musiikillisen uransa laulamalla muutaman vuoden poikakuorossa Pirkanpojat noin kymmenvuotiaasta lähtien. 18-vuotiaana hän liittyi Lempäälän kamarikuoroon. Samanaikaisesti kamarikuoron kanssa Harjunniemi aloitti rakennusarkkitehtiopinnot Tampereen Teknillisessä Oppilaitoksessa ja valmistui rakennusarkkitehdiksi 1992. Hän pääsi myös Tampereen Teknilliseen Korkeakouluun arkkitehtilinjalle, mutta valitsi musiikin opiskelun sen sijaan. Rakennusarkkitehdin työtä hän on tehnyt laulamisen kanssa aina vuoteen 2008 asti, jolloin siirtyi freelancer-tenoriksi. Harjunniemi opiskeli Tampereen Konservatoriossa vuonna 1994, 1997-2001 pääaineena laulu. Hän voitti Lohjan tenorikilpailujen 2. sija 2008 ja hän sai Tampereen Oopperayhdistyksen stipendin 2009, jonka myötä hän opiskeli Italiassa kolme viikkoa yksityistunneilla opettajana tenori Francesco Marcacci.

 

Sunnuntaina 1.7.2018 klo 18.00 Nuorisoseurantalo

Johanna & Mikko Iivanainen

TV:stä tuttu laulaja on aloittanut musiikin parissa viisivuotiaana Oulun konservatoriossa. Hän on opiskellut laulua mm Helsingin Pop & Jazz Konservatoriossa, jossa on myöhemmin toiminut myös opettajana. Johanna Iivanainen on toiminut solistina useissa eri kokoonpanoissa ja konserteissa. Hän on julkaissut ensimmäisen soololevynsä vuonna 2004, jonka kappaleet hän on itse säveltänyt ja sovittanut. Lisäksi hän on mukana useilla eri levyillä. Johanna Iivanainen on vakio artisti televisiossa pyörivässä Suomi Love –ohjelmassa. Alajärvellä hän esiintyy yhdessä Kitaristi, säveltäjä puolisonsa Mikko Iivanaisen kanssa.

Yllä olevien konserttien ja tapahtumien lisäksi juhlien jälkeen jatkaa Alajärven kaupungin keskustassa vielä kuukauden ajan viikonloppuisin Aaltoa & Aarioita yhdistyksen ylläpitämä monipuolinen elävän musiikin foorumi, Salakapakka omalla ohjelmistollaan. ( kuuntele ed. Elina Mikkosen katsaus tapahtumatarjonnasta! )

 


Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI