Japanilaisen taiteen näyttely kiinnosti laajasti

0
Japani-nayttely kiinnosti laajasti (kuvat: Anri Gorski)

Teksti ja kuvat: Anri Gorski/jpnews.fi

Toukokuun lopulla avautunut, kaksi viikkoa kestänyt WA – kansainvälinen japanilaisen taiteen näyttely on kiinnostanut yleisöä laajasti. Nelimarkka-museon näyttelyssä vieraili yhteensä 1731 kävijää. Lisäksi kirjastossa ja Villa Väinölässä vieraili yhteensä 2660 taiteen ystävää.

Japanilaisia taiteilijoita ja vieraita näyttelyn avajaisissa (Anri Gorski)

Kaikki 395 Alajärven alakoululaista saivat ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua näyttelyyn viimeisenä koulupäivänään ennen kesälomaa. Lisäksi Paavolan koulun 6-luokkalaisille alakoulun viimeinen päivä oli ikimuistoinen, sillä 50 japanilaista opetti heille kädestä pitäen origamin ja kalligrafian saloja. Japanilaiset taiteilijat saivat lyhyen vierailunsa aikana tutustua suomalaiseen kouluruokailuun ja luontoretkeilyyn ja vastineeksi he opettivat suomalaisille japanilaista tee-, taide- ja arkkitehtuurikulttuuria.

Taiteilua Japani-työpajassa (Anri Gorski)

Näyttely on herättänyt kävijöissä ihastusta. Lisäksi ilmaista sisäänpääsyä on kiitelty. Näyttelyn yleisöopastukset keräsivät runsaasti osallistujia. Niihin liittyvissä Mira Sippolan ohjaamissa työpajoissa käsiteltiin japanilaista ja suomalaista luonnonkuvausta.

Mira Sippola opastaa (Anri Gorski)

Nelimarkka-museo on suljettu 13. – 24.6. välisen ajan. 25.6. klo. 18 museolla järjestetään Liedin helmiä kesäillassa –konsertti, jossa esiintyvät sopraano Heta Sammalisto-Muhonen ja pianisti Laura Pulkka. 

Minna Tuohisto-Kokko: Ristiaallokossa vuodelta 2018.

29.6. avautuu lasitaiteilija Minna Tuohisto-Kokon 30-vuotisjuhlanäyttely Pala elämää, joka esittelee modernia lasimosaiikkia. Kesän aikana avataan myös uusi perusnäyttely Pohjanmaa jalkojeni alla, joka pohjautuu Eero Nelimarkan ja Saima-vaimon kirjeenvaihtoon.

Villa Väinölässä esillä paikallisen MONET-taiteilijaryhmän näyttely 19.6.-11.8.

Perinteistä Mestarit yhdessä -viikkoa juhlitaan elokuussa 4.-11.8. 2019 teemalla Eero Nelimarkka opettajana ja suunnannäyttäjänä. Ohjelmassa on ainakin Nelimarkan oppilaan Jussi Tuurin taidekurssi ja Viulutaiteilija, viulumusiikin professori Kaija Saariketun konsertti.


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI