”Järvi-Pohjanmaan” kunnanjohtajat tempaisevat – aikovat kiertää Lappajärven kraatterijärven jalkapatikalla!

2
Pohjanmaan Kolilta, Alajärven Pyhävuorelta aukeavat upeat näkymät Lappajärvelle (Foto : Jukka Ketonen)

Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivunen, Lappajärven kunnanjohtaja Sami Alasara ja Vimpelin kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli ovat ilmeisesti harrastaneet koronakevään aikana liian vähän liikuntaa, sillä miehet ovat nyt päättäneet tempaista oikein kunnolla kävelemällä yhdessä Lappajärven ympäri! 

Kuumottava reissu tulossa!

Kolmikko lähtee liikkeelle perjantaina 26.6.2020 Lappajärveltä hotelli Kivitipusta varhain aamulla kello 5.30. Koivunen, Alasara ja Leijonanmieli aikovat kävellä noin 76 km:n matkan yhteen menoon. Kivitipusta lähdetään kohti Vimpeliä, josta matka jatkuu Ala-järven Lappajärveen laskevan Kurejoen ylitse Ylipään uimarannan kautta takaisin kohti Lappajärven Kivitippua. Takaisin Kivitippuun on tarkoitus ehtiä ennen vuorokauden vaihtumista. 

Lappajärvi on Euroopan suurin kraatterijärvi ja se sijaitsee Alajärven, Lappajärven ja Vimpelin alueella. Lappajärven pituus on 24 kilometriä ja levein kohta 12 kilometriä. Lappajärven kunta on ajamassa UNESCOn Geopark -statusta tähän ainutlaatuiseen ko-konaisuuteen yhdessä Alajärven ja Vimpelin kanssa.

Kävelytempauksen aikana miesten on tarkoitus keskustella mm. Geopark-hankkeesta, tulevaisuuden yhteistyöstä kuntien välillä, alueen matkailun kehittämisestä ja muutoinkin tuoda kraaterijärven ainutlaatuisia maisemia tunnetuksi Suomessa. 

Kaikki miehet tiedetään kovakuntoisiksi ja liikunnallisiksi, mutta urakka ei taatusti tule olemaan helppo!

Kuntalaiset voivat matkan varrella haastatella miehiä ja antaa evästyksiä alueen tulevaisuuden yhteistyölle. Sparraustakin miehet varmasti kaipaavat pitkällä matkallaan! 

J-PNEWS JULKAISEE KANSALAISTEN TOIMITUKSEEN LÄHETTÄMIÄ KUVIA JOHTAJIEN MATKASTA LAPPAJÄRVEN YMPÄRI>>> KERRO KUVAUSPAIKKASI LÄHETTÄMÄSI KUVAN KANSSA TOIMITUKSELLE (WhatsApp numero 0400 269 496) Ilmoita nimesi, jos sallit sen julkaistavan kuvanjulkaisun yhteydessä

KATSOTAAN SAAMMEKO AIKAISEKSI YHDESSÄ HAUSKAN KUVAKOOSTEEN HISTORIALLISESTA PÄÄLLIKÖIDEN KÄVELY”RETKESTÄ” !!


 

Korona-kartta 700x

2 KOMMENTTIA

  1. Nyt on ainakin loistava tilasuus keskustella koko seutukunnan elinkeinopolitiikasta. Onhan meillä yhteinen elinkeinoyhtiö, johon viimeksi on liittynyt Lappajärven kunta. Olen tehnyt ison nipun ehdotuksia, joista toivon lähtökohtaa koko Järvseudun kehittämiseksi. Olemme 10 – 20 vuoden kuluttua tilanteessa, jossa Seinäjoki uhkaa viedä meiltä viimeisetkin palvelut, jos ei ymmärretä, että nimenomaan tuotteiden ja palvelujen jalostusarvo on kuitenkin hinnoittelussa se tärkein asia, jolla saadaan alueelle lisää veronmaksajia ja palvelujen käyttäjiä. Ainakin Lappajärven kunnanjohtaja on koulutuksensa puolesta perehtynyt syvällisesti asiaan. Toivottavasti lenkille löytyy runsain mitoin kirittäjiä joko polkupyörällä tai juoksemalla/kävelemällä.

  2. Jutussa mainittu reitti ei ole 65 km pidempi? . Eikä riitä vielä matka, jos kierretään Pyhälahdentietä Höykkylään. Mutta jos mennään Hoiskon Nesteen kautta, vt16:sta Peltoniemen risteykseen ja sieltä Kanavan Kevarille ja kohti Lappajärveä, niin 76km matka saattaisi täyttyä !

JÄTÄ KOMMENTTI