KESÄPÄIVÄ VILLA VÄINÖLÄSSÄ  

0
Villa Väinölä Alajärven Aalto-keskuksessa toimii myös Nelimarkka museon yhtenä toiminta- ja näyttelypisteenä.

Alajärven keskustassa sijaitseva, Alvar Aallon suunnittelema kulttuurihistoriallisesti arvokas Villa Väinölä on yleisölle avoinna lauantaina 18.7.2020 klo 12-16. Maksuttomassa tapahtumassa on pientä ohjelmaa koko perheelle.

Päivän aikana Villa Väinölässä voi seurata kuvataiteilija Tuomas Laurialan työskentelyä maalaustaiteen parissa. Lauriala (s. 1975 Vaasa) on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Helsingin Kuvataideakatemiasta ja kuvataiteilijaksi Lahden taideinstituutista. Heinäkuussa hän on keskittynyt taiteelliseen työhönsä Nelimarkka-museon residenssitaiteilijana Villa Nelimarkassa. Taiteilijatapaamisen lisäksi perheen pienimmille on luvassa hauskaa taidetekemistä.

Alajärven keskustassa (Väinöntie 4) sijaitseva Villa Väinölä on Arkkitehti Alvar Aallon (1998–1976) suunnittelema. Rakennus valmistui 1926 Alvar Aallon veljen, maanmittausinsinööri Väinö Aallon, kodiksi ja toimistoksi.

Villa Väinölän erityispiirteitä ovat puutarhan puoleinen temppelimäinen kuisti, sen taivaansininen katto ja kaksi doorilaistyylistä pylvästä. Sisätiloissa huomion kiinnittävät esimerkiksi Aallon suunnittelemat sirot joonialaiset pylväät yläkertaan johtavassa portaikossa.

Villa Väinölä on ollut Alajärven kunnan omistuksessa vuodesta 1952, Nelimarkka-museo on hallinnoinut sitä vuodesta 2015. Rakennusta on kunnostettu viimeisimmäksi Museoviraston, Aisaparin sekä kaupungin rahoituksella 2018. Kunnostusprojekti palkittiin Etelä-Pohjanmaan Rakennusperintöpalkinnolla vuonna 2019.

Villa Väinölässä järjestetään näyttelyitä, tapahtumia ja residenssitoimintaa. Rakennusta voi myös vuokrata kokous- ja juhlakäyttöön. Elokuussa pyörähtää käyntiin Villa Väinölän näyttely- ja tapahtumatoiminta. Esille tulee Helena Teräväisen arkkitehtuuriin liittyviä valokuvia ja Säde Alasen floristimestariopintojen näyttötöitä.


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI