Keväinen kuoro- ja kulttuuripäivä ähtäriläisittäin helatorstaina 

0
Helatorstaina 30.5. Ähtärissä vietetään riemukasta kuoromusiikin ja kulttuurin päivää. Ohjelma alkaa Eero Hiirosen puistossa puolen päivän aikaan jatkuen Veden polku -taidekävelyretkellä ja päättyen kahden kuoron konserttiin Ähtärin kirkossa. (Jouko Siirilä/jpnews.fi)

J-Pnews/ Ähtärin Matkailu Oy

Vuoden 2019 kulttuurikesä käynnistyy Ähtärissä helatorstaina 30. toukokuuta monipuolisella kuoro- ja kulttuuripäivällä. Se alkaa Oulujärven rannalla piknik-kuorokonsertilla. Siitä jatketaan opastetusti Veden Polku – taidekävelyreitille, josta päädytään Ähtärin kirkkoon kahden kuoron konserttiin yhdessä ja erikseen.

 

Päivä alkaa tasan puolen päivän aikaan Eero Hiirosen puistossa, jossa 33-henkinen naiskuoro Alada esittää suomalaista kevyttä musiikkia monipuolisessa konsertissa, jossa iloiset keväiset sävyt ja soundit ovat pääosassa. Naiskuoron esitystä säestää yhtye, joka koostuu pianosta, sähkökitarasta, rummuista, bassosta ja viulusta.

Aladan piknik-konsertista
taidekävelyretkelle

Vuonna 2011 perustetussa Alada-kuorossa laulaa tällä hetkellä 33 ähtäriläistä ja lähipaikkakuntiennaista. Leena Saunasen johtama Alada on tunnettu poikkitaiteellisista esiintymisistään ja omaleimaisista kappalevalinnoistaan ja sovituksista, joita kuullaan myös piknik-konsertissa.

Konserttiin on sään salliessa suotavaa otta piknik-hengessä mukaan oman viltin ja eväät. Konsertin aikana on myynnissä myös lettuja. Sateen sattuessa konsertoidaan Ähtärin seurakuntakeskuksen salissa.

Konsertin jälkeen Ähtärin oppaat johdattavat kuulijat Veden polku -taidekävelyreitille. Veden polku -opastuksen aikana kävellään kuvanveistäjä, professori Eero Hiirosen (1938-2018) Ähtärin keskustassa sijaitsevien taideteosten äärelle. Samalla opastus johdattaa tutustumaan Ähtärin kulttuuriperintöön ja kotiseutuun.

Ähtärin seurakunnan kanttori Lasse Kataja johtaa Ähtärin kirkkokuoroa. Nurmon kirkkokuoroa johtaa ähtäriläinen kanttori Anu Vuorenmaa.

Ähtärin ja Nurmon kirkkokuorojen
lomassa yksinlaulua ja urkumusiikkia 

Helatorstain keväinen kuoropäivä huipentuu iltapäivällä Ähtärin kirkossa järjestettävään matineaan, jossa esiintyvät Ähtärin oma kirkkokuoro ja Nurmon kirkkokuoro. Ohjelma koostuu näiden yhteisistä esityksistä ja kuorojen omista lauluista sekä yksinlauluista ja urkumusiikista.

Nurmon kirkkokuoro on noin 30 laulajan neliääninen kuoro. Kuoro on toiminut vuodesta 1940. Kuoroa johtaa ähtäriläinen Anu Vuorenmaa, joka myös esittää kaksi yksinlaulua. Ähtärin kirkkokuoroa johtaa Ähtärin seurakunnan kanttori Lasse Kataja.

Koko helatorstain kuoro- ja kulttuuripäivän ohjelma on maksuton. Päivän järjestävät Naiskuoro Alada, Lakeudenportin Opisto, Ähtärin kaupunki, Ähtäri-seura ry., Ähtärin Oppaat ry., Ähtärin seurakunta, Kulttuuriyhdistys Yläveet ry ja SRP:n Ähtärin vapaaehtoiset ystävät.

 

Ähtärin kirkossa nähtävä kuorokonsertti alkaa sunnuntaina kello 14.

 

JÄTÄ KOMMENTTI