Laatu korvaa määrän, RUKOUS-multivisio Lehtimäellä

0

Tekijät                                                                                         (Kuva: Jussi Paarvala)

Lehtimäen kylän auditoriossa sai ensi-illan Leena ja Erkki Valkeuden sekä työryhmän multivisio. Rukous.

Päällimmäiseksi esityksestä jäi: tätä olisi saanut olla enemmänkin. Tyytyminen oli kuitenkin kahdenkymmenen minuutin esitykseen, joka oli kertakaikkisen hieno.

Multivision avasi Soinin ylä-asteen rehtori Markku Puronhaara joka toivoi kaikkien tekevän kulttuuria, sen arvo näkyy maaseudun elinvoimana.

Rehtori Markku Puronhaara

Rukous jää, kun koti tyhjenee, rukous, että lapset pärjäisivät maailmalla, että oma maisema säilyisi, että luonto kestäisi, että me kestäisimme myrskyt ja rankkasateet.

Esitys oli kasvutarina tytöistä, omenapuista, kukista, kissoista, niityistä ja pelloista. Tarina kuvista, kolmesta tytöstä, omasta musiikista, laulusta ja tunnelmasta ja rukouksesta joka sisältyy kaikkeen.

Tyttöjen Martta ja Vilhelmiina Valkeuden laulut antavat positiivisen palautteen lähellä luontoa eletystä elämästä rakkauden ympäröimänä.

Luonto, jossa kukat kukkivat, jossa se sadekin tulee aikanaan, omenat kukkivat ja hedelmät kypsyvät, seppeleet, kissat antavat tytöille lapsen kauneuden ja kani pyörän jopparilla rakkauden, viattomuuden rakkauden keskipisteessä.

Oksilla kiinni pysyvät pisarat ovat sidottu paikkaan ja toistuvaan aikaan.

Tätä kaikkea ja paljon enemmän esitys sisälsi. Esitykselle toivoisi näkyvyyttä enemmänkin kaupunkikeskuksiin, jotta se herättäisi ja aukaisisi silmät kauneuteen ja rukoukseen, jonka kaipuu on olemassa.

Rukous-multivisioesitysyleisöä Lehtimäen auditoriossa

.

Pianoa soitti Elvira Bloom, haitaria Heikki Jokiaho sekä rumpuja Arto Riihinen. Erinomaisena teknisenä toteuttajana ja graafisena suunnittelijana toimi  Timo Kesäniemi ja äänittäjänä Jussi Latvala.

Suomen KultturirahastoPohjanmaan taidetoimikunta ja Järvi-Pohjanmaankultturipalvelut olivat tukeneet esitystä.

Auditorio oli täynnä ja yleisö piti näkemästään ja kuulemastaan..  -JP

” Miten suuri osa ihmisen elämää on lapsuus”

Koronavirus-arkistotiedote 1_20

JÄTÄ KOMMENTTI