Lastendekkarikirjailijat Soinista | Alina ja Kati Keski-Mäenpää

0
Kadonnut kassalipas

UUSI LASTENDEKKARI KESKI-MÄENPÄILTÄ

Alina ja Kati Keski-Mäenpää ovat kirjoittaneet kolmannen osan Taimi & Luka -dekkarisarjaansa. Alina on kuudesluokkalainen koululainen ja Kati luokanopettaja.

Kirjasarjaa kustantaa Suomen Lähetysseura. Sarja on ollut suosittu alakouluikäisten keskuudessa ja sitä luetaan kouluissa ympäri Suomea. Kaikkia kirjoja voi tilata suurimpien nettikirjakauppojen kautta. Esimerkiksi Adlibris, Suomalainen Kirjakauppa ja Akateeminen Kirjakauppa myyvät kirjoja. Soinissa kirjoja voi hankkia JS Pinnasta.

Kirjasarjan ensimmäinen osa, Varastettu vaivaisakka, ilmestyi vuonna 2018. Idea kirjaan nousi Soinin kunnan 150-vuotisjuhlasta. Koska Soinissa on Suomen ainoa vaivaisakka, Keski-Mäenpäät päättivät kirjoittaa kirjan, jossa se varastetaan. Kirjassa alakouluikäiset ystävykset Taimi ja Luka ryhtyvät selvittämään vaivaisakan katoamista. Varastettu vaivaisakka -kirja oli finaaliehdokkaana Lasten LukuVarkaus -kilpailussa, jossa valitaan vuosittain paras lastenkirja.

 

Sarjan toinen osa, Hildan haamu, ilmestyi vuonna 2019. Siinä Taimi ja Luka lähtevät perheleirille saareen. Saarella kuitenkin alkaa tapahtua monenlaista kummallista ja hieman pelottavaakin. Mikä on valkoinen hahmo, joka istuu öisin laiturilla? Kuka on päästänyt Taimin viljakäärmeen vapaaksi? Koska monet lukijat olivat toivoneet seuraavaan kirjaan enemmän jännitystä, sitä lisättiin Hildan haamu -kirjassa.

Kirjasarjan kolmas osa, Kadonnut kassalipas, tuli painosta maaliskuussa 2021. Taimi ja Luka ovat keränneet kuoronsa kanssa hyvän matkakassan päästäkseen kansainväliselle kuoroleirille Viroon. Kuinka ollakaan, heidän kunnassaan puhkeaa murovarkauksien suma, ja myös kuorolaisten kassa varastetaan. Taimi ja Luka ryhtyvät selvittämään varkauksia ja joutuvat itsekin vaaraan.


 

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI