Luonnossa ”Ankkuriväreissä” esiintyvä sinitiainen valittiin Alajärven kaupungin nimikkolinnuksi

0
Sinitiainen (foto: Ari Tervo)

Alajärven nimikkolinnun, sinitiaisen, valinta suoritettiin ”somessa” äänestämällä.

Alajärven kaupungissa, pienelle huomiolle jäänyt, nimikkolinnun äänestysaika on mennyt umpeen. Kaupungilta kerrotaan, että ylivoimaiseksi voittajaksi nousi sinitiainen. Kaikkiaan ääniä annettiin 398, joista sinitiainen sai 28 %. Seuraavaksi eniten ääniä saivat helmipöllö ja haarapääsky. Vapaaseen kohtaan tuli myös paljon erilaisia eh- dotuksia nimikkolinnuksi mm. kuovi, töyhtöhyyppä ja kurki.

Sinitiainen (Parus caeruleus) on pirteä kotipihojen pesijä ja lintulautojen vakiovieras. Sen levinneisyys yltää Suomessa lähes pohjoisimpaan Lappiin saakka.

Maakunnista Satakunta on myös valinnut sinitiaisen nimikkolinnukseen.

”Alajärven omaksi linnuksi sinitiainen sopii hienosti. Sen raikkaat värit, sininen ja keltainen, kuvaavat kauniisti Alajärven monia vesialueita ja auringon säteitä maatalouskuntamme viljapeltojen yllä. Lisäksi tietysti nuo värit kuuluvat jo valmiiksi alajärveläisten sydämiin Ankkureiden väreinä. Sinitiainen on luonteeltaan eloisa, tuttavallinen ja yritteliäs – aivan kuten Alajärvikin on eteenpäin menevä, yrittäjähenkinen ja mukava pikkukaupunki. Sinitiainen on juuriaan rakastava paikkalintu, joka ei pakkastenkaan tultua karkaa lämpimiin maihin, vaan luottaa uskollisesti kesän taas saapuvan. Sama sitkeys löytyy myös alajärveläisistä.”

Kiitos kaikille äänestykseen osallistujille! Kisakuvat oli ottanut kainuulainen luontoku- vaaja Ari Tervo.

Sinitiainen-kuvakilpailu Instagramissa

Alajärven nimikkolintu on valittu ja tässä yhteydessä kaupunki avaa Instagramissa kuva- kilpailun. Osallistu ”Sinitiainen-kuvakilpailuun” jakamalla kuvasi sinitiaisesta tunnuksella #alajärvennimikkolintu.

Parhaita otoksia jaetaan kaupungin Instagram-/facebook-tileillä. Kuvakilpailu kestää vuoden 2019 loppuun saakka. Kuukausittain eniten tykkäyksiä saanut kuva palkitaan pienellä palkinnolla.


Sinitiainen

SINITIAINEN on ollut jo liki kymmenen toimintamme vuotta J-Pnews toimituksen nimikkolintu. Sivuillamme on nähty muun muassa useampia suoria REALITY-LIVE pönttökameralähetyksiä !! Yritämme saada sen myös tämän vuoden ”tuotantokaudelle” alkukesän ja suven aikaiseksi iloksemme!


 

Koronavirus-arkistotiedote 1_20

JÄTÄ KOMMENTTI