Mielen ja tunteen kuvaaja – Heidi Katajamäki

0
Heidi Katajamäki

Etelä-Pohjanmaan vuoden nuoreksi taiteilijaksi valitun Heidi Katajamäen näyttely avattiin eilen Nelimarkka-museolla Alajärvellä. Nykyisin Lahdessa asuva kuvataiteilija on lähtöisin Seinäjoelta. Heidi Katajamäki, vuoden nuori eteläpohjalainen taiteilija oli sekä tuomariston että yleisön suosikki. Palkinnoksi hän aloittaa kuukauden residenssitaiteilijana Nelimarkka-museolla.

Tuija Ahola

Tilaisuuden avasi kehittämissuunnittelijä Tuija Ahola Etelä-Pohjanmaan Liitosta. Musiikista vastasi Elina Kujala.

Taiteilija Heidi Katajamäki käyttää työvälineinä hiiltä ja gessoa, luoden näillä harmaiden eri vivahteita. Teosten kieli on viiva, jota taiteilija hienosti käyttää. Mielen maisemaa eivät rajat sido ja installaatioissa se valtaa kokonaisen huoneenkin, jatkaen kulkuaan rakenteisiin saakka, kuten näyttelyssä.

Uusi installaatio tulee kylään

Heidi Katajamäen nettinäyttely löytyy Etelä-Pohjanmaan Liiton kulttuurisivuita

Herkkää minää ja mieltä

Satavuotiasta Suomea on juhlittu teemalla Yhdessä. Vuoden eteläpohjalainen taiteilija-kilpailu toteutettiin nyt kolmatta kertaa – ja toistaiseksi viimeistä – kertaa. Kuitenkin ensi talvena Seinäjoen taidehalli toteuttaa yhteisnäyttelyn, jossa pääsee tutustumaan kaikkien eri vuosien finalistien töihin yhteisnäyttelyssä.

Heidi Katajamäen LEVOTONTA MAATA-näyttely on avoinna Nelimarkka-museolla 18.2.2018 saakka

 

 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI