Miten käy soinilaisilta afrikkalainen tanssi?

0
Rummut ja soittajat
Kyllä se meiltä sujuu!
Soinissa opeteltiin afro dancea ja rummunsoittoa viime sunnuntaina ja kyllähän se tanssi ainakin sujui soinilaisilta harrastajilta. Kaikkea tätä Astamari ry tarjosi järjestämällään tilaisuudella Soinin Blues-Vintillä.

Tässä workshopissa oli tarjolla rumpukoulu niistä kiinnostuneille ja myöhemmin tutustuttiin tanssin kuvioihin aina hengästymiseen saakka. Vaasalainen KPANLOGO YEDE ry oli ammattilaisryhmän taustalla. Yhdistys on toiminut Vaasassa vuodesta 2009 saakka lähinnä afrikkalaista kulttuuria tunnetuksi tekevänä, etenkin tanssia ja rummunsoittoa opettavana ja esiintyvänä, ryhmänä. Ryhmä on kiertanyt festareita, kouluja, häitä ja syntymäpäiviä ympäri Suomen. Tukea toimintaansa yhdistys on saanut muun muassa Vaasan kaupungilta, Taiteenedistämiskeskukselta ja Svenska Kulturfondetilta.

Ammattilaiset opettaa

Astamari ry:n ilta opetti, ettei vieraan maaosan kuttuurit ole niin vaikeita omaksua kuin voisi kuvitella. Lähes kaikki yleisöstä kävivät tanssimassa. Opettajat totesivat jälkikäteen, että parketilla oli selvästikin enemmänkin tanssia ja liikuntaa harrastaneita. Siis … belive you can dance!  Kpanlogo rummut, Djembet loivat yksinkertaisen tarttuvan musiikkikokonaisuuden pelkistettynä. Soittimet ovat valmistettu Senegalissa, joten soittokin kuulosti alkuperäiseltä. Kovin helposti musiikki loi tanssille rytmin. Astamari ry oli järjestänyt paikalle myös baraarin, jonka tuotolla tuetaan Etiopiassa  erityislasten koulunkäyntiä.

Francis Oyeyiola
Rummut ja soittajat

Muut soittajat olivat Bernard Klu ja Kent Håkans, taitavia soittajia kaikki tyyni!

Blues-Vintti on oiva paikka tämäntyyppisillekin tapahtumille. Tämän tulisi Soinin kunnankin huomioida edistäessään monikultturista tarjontaa kunnassa, mahdollisuuksia löytyy! Toivottavasti voidaan tarjota kesäaikaan myös kesäasukkaille ja vierailijoille kunnassa, vastaavanlaisia elämyksiä.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI