Ruokaa ja resurssiviisautta Aisaparin kyläviikoilla

0
Lehtimäen NS talkoolaiset (Päivi Kultalahti)

Päivi Kultalahti

Leader Aisaparin perinteisiä kyläviikkoja vietetään jälleen lokakuun lopulla. Tapahtumaviikot käynnistyvät lauantaina 20.10. Lehtimäen nuorisoseuran syystempauksella, jossa on tarjolla muun muassa ohrapuuroa ja munkkeja. Samana päivänä on Alajärven Luoma-aholla kello 15 alkaen kyläelokuvafestivaali, joka järjestetään nyt kuudetta kertaa. Tapahtumassa palkitaan parhaat tubevideot ja päätteeksi on Pinkku Pinskun Meet&Greet.

 

Ruoka on merkittävässä osassa kyläviikkojen ohjelmassa: lauantaina 27.10. järjestetään Kauhavalla kansainvälinen Kulttuurikattila-tilaisuus, jossa jaetaan rokkaa soppatykistä ja saadaan monen maan maistiaisia niin ruokalajien kuin kulttuurinkin muodossa. Kädentaitojakin pääsee harjoittamaan ja lapsille on omaa ohjelmaa. Kaikille avoimeen maksuttomaan tapahtumaan toivotaan osallistujia laajalti yli kunta- ja kulttuurirajojen.

Tubettaja Pinkku Pinskulla on yli 230 000 seuraajaa. Hänet pääsee tapamaan Kyläelokuvafestivaaleilla 20.10 Alajärvellä. (Kuva: Jaana Sanaksenaho)

Valtakunnallisen kyläelokuvafestivaalin teemana on tänä vuonna tubettaminen. Videokilpailun tuomariksi ja illan alustajaksi tulee Pinkku Pinsku, ja illan päätteeksi on Meet and Greet-tapahtuma. Videokilpailuun osallistuvia tubevideoita on jo nähtävissä hashtagilla #LAtube2018 Pinkku Pinskun eli Pinja Sanaksenahon suku on äidin puolelta lähtöisin Alajärven Luoma-aholta. 15-vuotiaalla Pinkku Pinskun kanavalla on yli 230 000 seuraajaa. Myös hänen äitinsä tubettaa. Kyläelokuvafestivaali pidetään Luomaahon nuorisoseuralla lauantaina 20.10. kello 15 alkaen. Pääsymaksu on viisi euroa ja paikalla on myös kyläyhdistyksen puffetti. Tapahtuman järjestelyissä ovat Luoma-ahon kyläyhdistyksen tukena Aisaparin Kylille- ja Cinemaaseutu-hankkeet, Alajärven kaupungin vapaa-aikapalvelut ja Alajärven Osuuspankki

Kiinnostaako hyönteisravinto tai -kasvatus? Härmänmaan 4H-yhdistyksen Läheltä lautaselle -hanke järjestää Sirkkaseminaarin torstaina 1.11. klo 18 Kivihuhdan kylätalolla Alahärmässä. Lauri Jyllilä Finsect Oy:stä kertoo hyönteiskasvatuksen hyödyistä ja visioista, markkinoinnista ja tuotannon aloittamisesta.  Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin.

Resurssiviisauteen paneudutaan tiistaina 30.10. kello 18 alkaen Karvalan nuorisoseuralla Lappajärvellä. Iltaan kutsutaan kaikkia uusiutuvasta energiasta sekä energiansäästö- ja valaistusvinkeistä kiinnostuneita yli kuntarajojen. Järjestäjinä ovat Aisaparin lisäksi Thermopolis, Lämpöässät ja Maaseutuverkosto.

Esittelyssä on Co2mmunity-hanke, joka tuo yhteisöenergian ratkaisuja Keski-Euroopasta ja kylätalon aurinkopaneeliesimerkin Alavudelta. Lisäksi kerrotaan maalämmöstä ja jaetaan energiatietoa muun muassa lamppuvalintoihin. Paikalle on kutsuttu myös Suomen älykkäin kylä -kampanjaan osallistuvat kylät Etelä-Pohjanmaalta.

Perjantaina 2.11. aamupäivällä pidetään Vimpelissä rinneravintola Välilaskussa Matkailun aamupäivä. Tilaisuudessa käydään läpi Järviseudun matkailun master planin toteumaa ja tulevaa yhteistyötä. Saman perjantain illaksi kutsutaan kaikki hankkeiden parissa työskentelevät vertaistapaamiseen Evijärven tähtitornille kello 19 alkaen teemalla ”Tähdet ja tulevaisuus”.

Aisaparin Hevooset -hankkeella on loka-marraskuun vaihteessa useampikin tapahtuma: tiistaina 23.10. on Lapuan kristillisellä opistolla Eroon pelosta ja kilpailujännityksestä -koulutus, perjantaina 26.10. perehdytään teknologian mahdollisuuksiin Kojolan ratsupalvelut Oy:ssä ja lauantaina 3.10. on Hevosten hyvinvointi -seminaari PowerParkissa.

Kauhavalla on samaan aikaan Aisaparin kyläviikkojen kanssa meneillään Kauhava-viikot, joiden ohjelmasta löytyy runsaasti kulttuuritarjontaa. Ohjelmaan voi tutustua Kauhavan kaupungin sivulla, ja Aisaparin kyläviikkojen koko ohjelma löytyy kotisivulta aisapari.net. Tulkaahan mukaan tilaisuuksiin!

Kumppanit toivottavat kansan tervetulleeksi Kulttuurikattilaan 27. lokakuuta. (Päivi Kultalahti)

 


 

S-market_Soini160620

JÄTÄ KOMMENTTI