Virtain jäälinna nousee metrin viikkovauhdilla

0
Virtain jäälinnan seinämät ovat kohonneet metrin viikkovauhdilla. (J.Ruokola)
Jarkko Ruohola/J-Pnews
Virrat
Kuntalaisten toiveesta lähtenyt jäälinnaprojekti on edennyt metrin viikkovauhdilla. Edellistiistaina alkanut jäälinnan rakentaminen oli edennyt  eiliseen mennessä niin, että muurien korkeus oli ylittänyt yhden metrin. Virtain torille, vanhan grillin kohdalle nouseva katutaideteos alkaa näkyä jo Virtaintielle ja Keskustielle. Linnanrakentajien olisi hyvä muistaa ottaa mukaan vesisuihkepullo, jolla muurataan  jäädytetyt ”tiilet”  ja näin ne pysyisivät paremmin kiinni linnan seinärakennelmissa.
.
Toivottavasti linnan rakentaminen jatkuu ainakin samalla vauhdilla kuin tähänkin saakka, että voidaan olla ylpeitä Virtain omasta, värikkäästä jäälinnasta, jota voi kauempaakin lähteä ihastelemaan.
.
Virtain kaupunginjohtaja Juha Viitasaari iloitsee innostuksesta jäälinnan rakentamista kohtaan.
– On ollut hienoa, että ihmiset ovat tarttuneet tähän iloiseen rakentamistyöhön yhdessä.. Toisaalta, että tarjoamamme paikka torilta on ollut se, mitä kuntalaiset ovat toivoneet. Olen kuullut monien innolla kertoneen omista jäätiilistään ja niiden tuomisesta. Näistä on jo muodostumassa kaikkien yhteinen jäätaideteos ihmisten ihasteltavaksi. Toivottavasti se virkistää monia näinä poikkeusaikoina, toivoo Juha Viitasaari. -jr

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI